Array

Vrei sa devi agent FBI? Vezi dacă poți trece testul

- Advertisement -

Agentul FBI este una dintre cele mai dificile locuri de muncă. Conform statisticilor, mai puțin de 5% dintre solicitanți sunt acceptați. Răspunsul la o serie de întrebări poate arăta dacă candidatul are un potențial natural de a dezvolta gândire creativă și abilități logice bazate pe logică. Ai fi unul dintre puțini care au încercat testul.

Vrem să vă oferim o oportunitate de a vă simți ca un agent special cu aceste 5 cazuri pentru rezolvare.

1. CINE ESTE MAMA?

- Advertisement -

Acesta este primul test. Uita-te la imagine.

Există două doamne într-o cameră care stau fata în față în timp ce un băiețel se joacă pe podea. Studiați bine imaginea.

Întrebare. Cine credeți că este mama reală a copilului?

Răspuns.

Mama copilului este doamna din stânga. Ea sta astfel încât picioarele să fie îndreptate spre copil. Această poziție reflectă dorința naturală a unei mame de a-și proteja copilul.
Postura femeii din stânga este protectoare, ușor îndoită înainte.
Copiii mici  se uita la mama lor atunci când se joacă sau fac vreo activitate, dacă este în jur.

- Advertisement -

2. Două pastile

Un om rau a răpit oamenii și i-a făcut să i-a una din cele două pastile, una era inofensivă, iar cealaltă era otrăvitoare. Indiferent de pilula pe care victima o luase, omul rau a luat-o pe  cealalta. De fiecare dată, victimele au murit, iar omul rau a supraviețuit.

Întrebare. Cum a făcut omul rau sa i-a intotdeauna pastila inofensivă?

Răspuns.

Ambele pastile erau inofensive. Otrava era în paharul de apă pe care victimele l-au băut.

3. Băuturi

- Advertisement -

Un bărbat și o femeie au mers la un restaurant sa ia cină. În timp ce așteptau felul de mâncare, au comandat 5 băuturi cu gheață pentru că era foarte cald. Femeia a băut 4 dintre ele odată, în timp ce bărbatul a băut doar unul. După un timp, barbatul s-a îmbolnăvit și a decedat. Doctorii au spus că toate băuturile au fost otrăvite.

Întrebare.

De ce femeia era încă în viață când barbatul a decedat? Citește din nou cu atenție.

Răspuns.

Otrava era în gheață. Deoarece femeia le-a baut repede, gheața nu avea timp să se topească. Omul a baut încet și otrava a avut timp sa se topeasca in bautura.

4. Caseta

Întrebare.

Imaginați-vă o scenă. Un om a fost găsit fara viata, are un pistol în mână și un casetofon lângă el. Detectivul a apăsat butonul “Play” și a ascultat mesajul, a spus: “M-am săturat de această viață și am decis să-mi opresc durerea și suferința” și apoi s-a auzit o lovitură. Cumva, detectivul nu crede că barbatul si-a luat singur viata .

De ce detectivul crede că barbatul a fost doar o victima?

Răspuns.

Dacă omul si-ar fi luat viata, cum a putut să opreasca caseta ?

5. Misterul de Crăciun

Un detectiv a fost la datorie în timpul sărbătorilor de Crăciun, iar în dimineața zilei de 25 decembrie a sunat. A sunat la ușă și un minut mai târziu, un proprietar a deschis-o. Detectivul a spus: „Vecinul tău spune că ieri, în ajunul Crăciunului, a venit la tine la o petrecere și, în timp ce era aici, ai intrat în casă și ai furat niște lucruri valoroase”.

Proprietarul a răspuns: „Nu este adevărat. Familia noastră a sărbătorit Ajunul Crăciunului in casa prietenilor noștri. Abia am avut timp să ne decorăm pomul de Crăciun. ”

Detectivul a spus: „Fără grijă. Este evident pentru mine că vecinul tău este un mincinos „.

Întrebare. Cum a aflat detectivul?

a vector cartoon representing a funny investigator silouette, following some foot prints

Răspuns.

Luminile din pomul de Crăciun sunt deconectate și lipseste de fapt un bec, nu functioneaza fara el. Pentru detectiv era clar că proprietarul spune adevărul. Îsi decorase copacul în grabă așa de neclară încât nici nu a verificat dacă lumina funcționează sau nu.