Array

Vezi cum poți face cald în casă fără să pornești centrala

- Advertisement -

Vei afla în continuare cum să ai extremitățile calde toată iarna, fără să pornești căldura din centrală sau cum să reziști până dă RADET-ul căldura.

1. Izolarea cu folie de aluminiu

Dacă ai renunțat la caloriferele vechi din motive de estetică și acum ai un calorifer nou instalat lângă perete, știi că acestea se încing foarte repede, dar încălzesc destul de greu pereții casei. În acest caz, poți să pui peste calorifer o folie de aluminiu, care se va încinge și va reflecta căldura către toată camera, adică vei avea mai mult timp căldură.

2. Schimbă ceaceafurile

- Advertisement -

Sentimentul acela când te bagi în pat să te cuibărești este minunat, dar în lunile reci s-ar putea ca așternuturile tale să nu fie pe cât de calde îți dorești tu. Cumpără-ți un set de pat moale, din polar sau ceva asemănător, deoarece este mai gros și mai călduros și este exact ceea ce-ți trebuie pentru perioada următoare.

3. Lasă soarele să intre

Dimineața, după ce te trezești, trage draperiile și jaluzelele, ca să lași soarele să intre în casă. Acest lucru va încălzi pereții și îți va lumina viața. Trage-le la loc după ce apune soarele și vei avea o noapte liniștită, călduroasă, în care nu te va deranja nici o lumină de la felinar sau mașinile de pe stradă.

4. Fă curățenie

Pe lângă faptul că făcând mișcare te vei încălzi, dacă în casă este ordine, la fel va fi și în mintea ta și te vei simți mai bine. În plus, covoarele nu sunt doar un accesoriu ci și un mijloc de a-ți încălzi pardoseala. Ele acționează ca o izolație termică ce-ți mențin degetele de la picioare calde.

5. Aprinde lumânări

- Advertisement -

Ca și covoarele, lumânările nu sunt doar un accesoriu estetic ci au și un rol practic. Lumânările aprinse sunt o sursă de căldură ce creează o atmosferă plăcută, exact ceea ce ai nevoie când este frig afară.

6. Împiedică aerul rece să intre în casă

Aerul rece poate intra în casă pe la ferestre sau pe sub uși, dacă acestea nu sunt închise corespunzător. Poți folosi bandă specială pentru umplerea crăpăturilor sau poți stropi ferestrele cu apă, apoi să lipești deasupra folie cu bule. Acest strat va acționa precum unul protector și nu va mai lăsa aerul rece să treacă.

7. Mănâncă alimente calde și bea băuturi fierbinți

Se știe deja că o cană de ceai cald sau ciocolată caldă te încălzește imediat dacă ți-e frig, dar orice tip de băutură caldă te va ajuta, fie că este vorba despre un vin fiert, o cafea sau o tărie. De asemenea, încălzește-ți mâncarea de fiecare dată când mănânci, mai ales dacă este vorba despre supă sau ciorbă.

8. Gătește

Lunile reci cer mâncare caldă și bunătățuri făcute în cuptor, așa că este perioada ideală de a învăța să faci prăjituri. Agitația te va încălzi iar căldura emanată de cuptor va încălzi cel puțin bucătăria. La sfârșit, după ce ai terminat totul, stinge focul și lasă ușa cuptorului deschisă, ca să iasă toată căldura.

9. Invită-ți prietenii pe la tine

- Advertisement -

Mai mulți oameni într-o cameră întotdeauna creează o atmosferă primitoare. Prin prezența mai multor corpuri și de la respirația fiecăruia, aerul va fi mai cald în jurul vostru.

sursa: feminis.ro