Array

Veterinarul eliberează calul înlănţuit fără să aibă nicio idee că va avea parte de experienţa vieţii lui

- Advertisement -

Caii sunt nişte animale uimitoare. Statura lor maiestuoasă, culorile frumoase şi blândeţea nepreţuită pe care o emană te fac să îi îndrăgeşti instantaneu. Cu toate acestea, există încă oameni care vor să rănească aceste creaturi minunate. O practică des întâlnită în unele părţi ale României este cea de a lega picioarele din faţă sau din spate ale cailor cu lanţuri. Această metodă îi împiedică să fugă, dar cei care fac astfel de fapte nu sunt conştienţi de răul uriaş pe care îl produc acestor animale.

La Letea, Ovidiu Roşu, veterinarul asociaţiei „Four Paws”, a zărit un cal care avea picioarele legate astfel şi fără să stea pe gânduri s-a grăbit să îl salveze din această situaţie de coşmar. Ştia că trebuie să acţioneze repede, astfel încât acest cal să poată avea libertatea pe care el şi alte animale o merită.

După ce l-a tranchilizat, Ovidiu a mers lângă calul cu pricina şi folosind un cleşte de metal a încercat să-l scape de lanţurile care fuseseră atât de strânse încât deja îi produseseră răni adânci deasupra copitelor. După puţin timp şi un minim de efort, medicul veterinar a reuşit să elibereze calul din aceste capcane care îi îngrădeau libertatea. Animalul era acum liber să se îndepărteze de omul care l-a salvat, dar ceea ce s-a întâmplat în continuare l-a luat prin surprindere chiar şi pe Ovidiu Roşu,.

Recunoştinţa animalului era nemărginită! După ce a văzut că se poate mişca din nou în voie, calul nu s-a sfiit să se apropie de salvator pentru a-i mulţumi în felul său. O atingere blândă pe frunte a fost suficientă pentru ca bărbatul să ştie că a făcut ce era necesar.

- Advertisement -

Când priveşti aceste imagini îţi vine atât de greu să crezi că cineva chiar le-ar putea face rău acestor vieţuitoare minunate, însă din păcate acest lucru se întâmplă destul de des. Aceste cruzimi împotriva animalelor trebuie să înceteze! Dacă nu ar fi fost acest om eroic, calul ar fi continuat să sufere, fără libertatea de care are atâta nevoie. Oricine salvează un animal, fie că este vorba de un cal, un câine sau chiar o broască ţestoasă, merită tot respectul nostru!

sursa: Livebiz