Array

Un pui de Pitbull simte apa pentru prima data. Reacția lui este de fericire pura!

- Advertisement -


Cine știa ca lecțiile de înot ar putea fi atât de drăguțe! Dar totul este drăguț când sunt implicați câinii, deci într-adevăr nu este o surpriză. Hulk este un Pit Bull foarte frumos, dar puii lui sunt cei mai adorabili!

Uită-te la ei cum invata să înoate într-o baie! Sunt atât de adorabili încât știau deja cum să înoate înainte de a fi pusi în apă! Este de neprețuit!

Un bull terrier Staffordshire, una dintre cele trei rase de pitbull recunoscute.
Pitbull este o rasă de câini de talie medie creată prin anii 1800, prin încrucișări între Bull Terrieri aduși în America din Irlanda și Anglia, datorită popularității de care se bucurau în acea perioadă luptele între câini. Strămoșii săi au fost introduși în America la mijlocul anilor 1800 de către imigranții Boston-Irlandezi.

- Advertisement -

În ciuda zvonurilor, ei nu sunt agresivi cu stăpânul, dar pot fi agresivi cu străinii. Blana este scurtă, aspră, lucioasă, de diferite culori. Ei sunt dispuși să își apere stăpânul în orice mod, ceea ce poate crea un exces de agresivitate. Clubul Americii consideră American Staffordshire Terrierul o rasă diferită față de American Pit Bull Terrierul, dar Anglia înscrie ambele rase sub denumirea de APBT (American Pit Bull Terrier).

La fel ca și în cazul altor rase de câini, cuparea urechilor este interzisă sau restricționată în multe țări europene. De altfel, Asociația Medical Veterinară Americană (American Veterinarian Medical Association – AVMA) se opune unei asemenea practici, dacă este folosită doar în scopuri cosmetice.

În România, legea interzice tăierea cozii (codotomia) și cuparea urechilor, pe motiv ca sunt crude și sunt catalogate ca maltratare a animalelor.

Deși au loc adesea lupte ad-hoc, care nu țin cont de nici un fel de regulă, teoretic, acestea există. Ele sunt acceptate sau nu, în funcție de participanți. Înainte de fiecare luptă se întocmește o foaie cu reguli, care este transmisă posesorilor de câini. Un meci durează 30 sau 45 de minute. Arbitrul se stabilește din rândul cunoscătorilor. În luptă se preferă exemplarele care depășesc 25 de kg.