Array

Un pui de balenă a fost salvat după ce se încurcase într-o plasă anti-rechini

- Advertisement -

Un pui de balenă s-a încurcat într-o plasă anti-rechini în Queensland. Asemenea plase sunt instalate de-a lungul plajelor australiene ca să protejeze înotătorii de atacurile rechinilor.

Cineva care se plimba pe o plajă a văzut puiul de balenă prins în capcană şi a anunţat patrulă de coastă.Au fost chemaţi specialişti care au lucrat timp de 45 de minute ca să elibereze puiul, care a fost destul de cooperant.

Plasele îi provocaseră răni superficiale, dar niciuna care să-i pună viaţa în pericol.

Imediat ce s-a văzut liber, a înotat în grabă spre mama lui, care îl aştepta în apropiere.

- Advertisement -

Balenele sunt mamifere marine ce fac parte din subordinul Mysticeti al ordinului Cetacea. Balenele sunt totodată cele mai mari animale și cele mai mari mamifere din lume. Se vânează pentru carne, grăsime, fanoane și piele.

Balenele au apărut acum aproximativ 50 de milioane de ani. Strămoșii lor erau animale de uscat, care prin adaptarea treptată la mediul marin, au suferit pierderea perechii de picioare posterioare, crearea unei caudale, respectiv transformarea perechii de membre anterioare în înotătoare. Balenele sunt animale blânde, inteligente, care se hrănesc cu microorganismele din ocean.

În ciuda dimensiunilor uriașe, balenele nu consumă foarte multă hrană. Datorită conformației corporale menite să economisească energia, ele nu au nevoie să mănânce cantități prea mari. Se hrănesc cu mici organisme și plancton. Aceasta este cea mai bogată sursă de hrană pentru aceste mamifere marine.

Ciclu de reproducere

Odată la 2-3 ani balenele nasc pui vii pe care îi hrănesc cu lapte. În timpul nașterii, femela mamă este înconjurată de câteva moașe, care vor ajuta noul născut să se mențină la suprafață pentru a respira. Balena produce zilnic aproximativ 200-300 litri de lapte foarte gras. Puiul va suge lapte matern și are o rată de creștere foarte mare.

sursa Pro TV