Array

Un profesor din Iasi a proiectat o masina de erbicidat care o sa fie produsa in Romania

- Advertisement -

Cu totii stim ca romanii sunt unii dintre cei mai inventivi oameni si gasesc mereu solutii atunci cand toata lumea se asteapta cel mai putin. Spre exemplu in agricultura totul pare a merge ca pe roate iar daca vremea tine cu agricultorii nu au de ce sa aibe probleme. Insa un profesor din Iasi a inventat o masina de erbicidat care o sa le fie foarte utila tuturor fermierilor.

„Dacă la primul prototip ne-am inspirat din alte modele existente la acea vreme, aceasta este o dezvoltare originală a primei soluţii. Ideea principală este să permită deplasarea pe teren dificil, trebuie să aibă o suspensie care să permită acest lucru şi trebuie să poată stropi cât mai uşor şi pe o distanţă cât mai mare. Fiecare duză de stropire este comandată individual, maşina este supravegheată prin GPS, iar în momentul în care se întoarce şi rampa de stropit se suprapune peste o zonă care a fost stropită deja, duzele se închid, ca să nu stropească pe unde a mai fost deja, pentru că se pierde substanţă, iar concentraţia în zona respectivă poate deveni toxică”, a explicat Gabriel Ursescu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

- Advertisement -

In momentul de fata utilajul se afla intr-o perioada de testare insa speram ca in cel mai scurt timp toata lumea sa se poata folosi de aceasta inventie extrem de utila pentru oamenii care isi muncesc campul. Speram ca fermierii sa fie incantati de aceasta inventie si sa fie cumparata in numar cat mai mare. Este important ca masina de erbicidat o sa fie fabricata in Romania astfel o sa ne putem mandri cu ea in toata lumea.  Costurile de producție sunt asigurate de firma Agritehnica, iar pe viitor va putea fi achiziționată pentru prețul de 200.000 de euro.  Un pret destul de mare insa care ne scuteste de multa munca daca avem multe terenuri de cultivat.