Array

Un fotograf a petrecut 9 ani pentru a le face poze oamenilor pe drumul lor spre muncă, iar rezultatele ne vor deschide ochii!

- Advertisement -

Fotograful danez Peter Funch a fotografiat acesti oameni in același loc , la aceeasi ora, timp de 9 ani. Mai târziu, el a descoperit că aceste fotografii sunt aproape identice. Această constatare s-a transformat într-un uimitor proiect foto .

Noi, am descoperit că este destul de fascinant și dorim să împărtășim cu voi aceste imagini de Deja vu .

Aceste imagini acoperă perioada 2007 – 2016 și au fost facute între orele 8:30 și 9:30 dimineața la New York City. Fotograful a aflat că fotografierea zilnică în același loc, la aceeasi ora, produce un rezultat surprinzător: vedeți aceiași oameni care repetă aceleași ritualuri de-a lungul anilor.

- Advertisement -

Fotografiile stradale pot fi imprevizibile și pline de surprize. Probabil că nici măcar nu ne dăm seama ca in fiecare zi facem același lucru, mâncăm aceeași mâncare, bem cafea din același magazin, avem aceleași tunsori și chiar purtăm haine de aceeași culoare.

Cine sunt acești oameni? Sunt ei tristi? Sunt ei fericiți? Nu contează, sunt oameni aleatorii pe o stradă aglomerată, fac parte din noi.

Doar oamenii obișnuiți care trec printr-o rutină obișnuită de dimineață, se grăbesc să muncească, pregătindu-se pentru ziua lor obositoare. Privind la fel în fiecare zi … Este un cliseu sau ceva normal? Tu alegi raspunsul potrivit pentru tine.

- Advertisement -

V-ați gândi că aceste două fotografii au fost facute la doar câteva minute distanță. Și ați greșit. V-ați verificat deja garderoba pentru a vă asigura ca nu cumva cămășile sa fie acelasi model sau aceeasi culoare?

Fotograful a descoperit că mulți oameni au aceeași expresie în fiecare dimineață. Și aceleași ochelari pe care ii scot din buzunar în același fel.

 

Putem chiar să jucăm un mic joc. Cine credeți că este acest om și ce face el?

- Advertisement -

Această fată frumoasă este  studenta? Sau un profesor? Oricine este, pare foarte fericită.

Dulapul este, în definitiv, o alegere personală. Amintiți-vă că una dintre cele mai mari minți ale societății noastre, Steve Jobs, a purtat zilnic de-a lungul anilor aceiasi pantaloni negri, blugi și adidași New Balance și nu l-a împiedicat să fie cine era. Probabil acesti oameni nu au timp sa faca cumparaturi si prefera sa nu se chinuie.

Ce crezi despre proiectul acesta? Speram ca te-a facut sa te vezi din alta perspectiva.