Array

Un caine se apropie de 2 gemene. „Intenţia” lui o face pe mamă să pornească imediat camera video

- Advertisement -

Câinii au o influenţă extrem de benefică asupra copiilor. Îi responsabilizează, îi ajută să devină mai buni, mai iubitori, şi chiar îi apără în caz de primejdie. Aşa că, dacă ai un copil, nu ezita să îi iei un astfel de camarad. Însă va trebui să alegi rasa potrivită.

Potrivit instructorului de dresaj canin Mihai Nae, Ciobănescul German este un câine ideal. Inteligent, docil, foarte complex, mulţumeşte cam orice tip de caracter. Poate fi un bun companion, un ideal prieten de joacă, pe care îl apără şi pentru care e în stare să-şi dea şi viaţa. Dacă e luat de mic şi crescut odată cu copilul, între ei se leagă o prietenie puternică.

Boxerul e foarte protector cu cei mici şi acceptă orice fel de tratament. Ca un „frate” mai mare, îi protejează, dar, în acelaşi timp, e suficient de jucăuş încât să nu se poată plictisi nici o clipă împreună.

Golden Retrieverul parcă s-a născut pentru a fi cel mai bun prieten al copilului. Blând, inteligent, devotat familiei, nu are pic de agresivitate şi acceptă cu răbdare să fie tras de coadă, de urechi. Nu ripostează, suferă în tăcere.

- Advertisement -

Labradorul este „ruda” apropiată a Golden Retrieverului. Au caractere asemănătoare, însă primul parcă e puţin mai copilăros şi neastâmpărat. „Iubeşte mult copiii şi nu e violent. Dar şi el, la rândul lui, are nevoie de mişcare şi de atenţie pe care, dacă nu le primeşte, poate roade şi distruge prin casă”, spune instructorul.

Shitzu este o rasă mică pe care copiii o iubesc. E foarte blând, echilibrat, dornic de joacă, şi iubeşte copiii. Are, totuşi, încăpăţânarea lui, ne avertizează specialistul. Pentru că nu îi cade părul, se pretează la locuit în apartament.

Ciobănescul elveţian are o răbdare cu copiii ieşită din comun, spune Mihai Nae. Este foarte docil, cuminte, răbdător, nu cerşeşte atenţie, ci o aşteaptă.