Array

Ultimul ceas Apple a salvat viața utilizatorului său

- Advertisement -

 

Apple Watch incepe sa se transforme dintr-un gadget pe care multa lume il considera a fi inutil intr-un gadget pentru sanatate care poate salva vietile utilizatorilor ce-l folosesc.

Una dintre funcţiile greu de testat pentru Apple Watch Series 4 este detecţia accidentelor, care poate suna după ajutor automat dacă un utilizator a căzut şi nu se mai mişcă. Ei bine, un utilizator al noului ceas de la Apple a simţit pe pielea lui cât de util este un astfel de dispozitiv, funcţia salvându-i viaţa după ce acesta a căzut în bucătărie cu mâncarea pe foc din cauza unei dureri mari de spate.

- Advertisement -

 

Gustavo Rodrigues, de 34 de ani, gătea în bucătărie când a simţit o durere imensă în spate, care l-a făcut să cadă şi să rămână în acea poziţie. Funcţia care detectează căzăturile se activează dacă după un minut de la căzătură utilizatorul nu se mişcă, activând o alarmă şi o numărătoare inversă de 15 secunde. Dacă utilizatorul nu face nicio acţiune, ceasul contactează ori contactul de urgenţă stabilit anterior, ori serviciul de urgenţe.

În cazul lui Rodriguez, ceasul a apelat-o pe soacra sa, care locuia aproape, care l-a dus apoi la spital pentru evaluare. În cazul în care ceasul nu era la mână şi nu detecta acest accident, acesta i-ar fi putut fi fatal, întrucât aragazul era pornit şi putea în orice moment să pornească un incendiu. În tot acest timp, telefonul lui era în camera alăturată, însă chiar şi aşa Apple Watch a reuşit să ofere acces la funcţiile de telefonie.

 

Funcţia este activă implicit pentru utilizatorii cu vârstă de peste 65 de ani, vârstă setată din aplicaţia Health şi legată de Apple ID. Cei mai tineri pot opta să o pornească manual din meniul de setări de la Apple Watch. În cazul lui Gustavo Rodriguez, care are doar jumătate din vârsta pentru care este recomandată, aceasta s-a dovedit a fi extrem de utilă.

- Advertisement -

Iar acesta nu este singurul caz, un alt model mai vechi a salvat viața unei tinere de 18 ani.

Tim Cook, presedintele Apple, a dezvaluit povestea unei tinere de 18 ani a carei vieti a fost salvata de catre Apple Watch, ea fiind notificata de catre ceas in legatura cu o problema majora de sanatate. Apple Watch-ul de la mana fetei a anuntat-o pe aceasta ca inima sa ajunsese la 190 de batai pe minut in timp cea ea se relaxa, semn ca exista o problema majora cu al sau corp. Mergand sa-si faca investigatii medicale, tanara a descoperit faptul ca are insuficienta renala si avea viata pusa in pericol de o problema uriasa de care nici macar nu știa.