Array

Ti se face pielea de GAINA cand vei vedea turma de caprioare alergand in zapada.

- Advertisement -

Căprioara (Capreolus capreolus) este o specie de mamifere rumegătoare ce aparține familiei Cervidae.

Înălțimea la greabăn este între 65–75 cm iar lungimea corporală poate varia între 95 și 135 cm.

La unele specii, dimorfismul sexual este foarte pronunțat: Masculul, Capreolus capreolus L, numit căprior[3], are dimensiuni mai mari decât femela și posedă coarne, cântărind între 20 și 30 kg. A nu se confunda cu cerbul (Cervus Elaphus L.), un animal înrudit, de dimensiuni mult mai mari, care are greutatea cuprinsă între 180 și 300 kg. Longevitatea este apreciată la 12-15 ani. Căprioara este vânată pentru blana sa de culoare roșie brună sau roșie-căramizie, devenită cenușie pe timp de iarnă.

Citeste si: FOTO Turme de căprioare fotografiate în peisaj hibernal lângă Alba Iulia

- Advertisement -

Turme întregi de căprioare au fost fotografiate recent pe un fond de vânătoare de lângă Alba Iulia. Prima zăpadă din acest an a scos căprioarele din păduri pe dealurile din apropiere.

Imaginile au fost realizate de Felix Bogdan Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuţi vânători profesionişti din judeţul Alba. Dragostea sa pentru natură şi pasiunea pentru fotografie s-au îmbinat perfect în ultimii ani, acesta reuşind să surprinda in imagini unele dintre cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în zona judeţului Alba şi nu numai.

Angajat la Asociaţia Judeţeană Vânătorul şi Pescarul Sportiv (AJVPS) Alba, Felix a reuşit să colinde toată suprafaţa sălbatică a judeţului Alba, asigurând mâncarea necesară animalelor sălbatice pe timp de iarnă sau luptând împotriva braconajului.

Este autorul mai multor articole de specialitate foarte bine documentate în revista “Vanătorul şi Pescarul Sportiv”, iar fotografiile sale surprind animalele în sălbăticie, în mediul lor natural, ceea ce oferă o valoare informaţională şi artistică ce potenţeaza frumuseţea imaginilor.

“Despre poze e mult de povestit! Nu sunt un fotograf profesionist, o fac doar din placere. Cu toate astea am poze publicate in mai multe tari din Europa in diverse reviste si calendare. Majoritatea imaginilor sunt surprinse la noi in judet şi cel mai important, animalele pozate sunt in libertate. Nu am facut ceea ce fac diverşi fotografi de dincolo, pozând animale in parcuri, cum am vazut in Austria sau Germania”, a precizat Felix-Bogdan Dragomir.

- Advertisement -

Căprioarele din imaginile realizate recent de către acesta au fost fotografiate pe un fond de vânătoare de lângă Alba Iulia, în zona comunelor Ciugud, Berghin şi Oarda. În această perioadă, în care există puţină zăpadă pe tarlalele agricole din jurul oraşului, animalele sunt mai vizibile.