Array

Sunt frumoși, dar ciudati ! 15 copaci care par a fi de pe o altă planetă

- Advertisement -

Natura ne ofera deseori surprize bizare. Peisaje spectaculoase, fenomene surprinzatoare sau locuri a caror frumusete intrece orice imaginatie vin sa intregeasca spectacolul regizat de natura. Cei mai ciudati copaci din lume sunt parte din acest show montat cu talent de natura.

Listverse a calatorit virtual in lumea intreaga doar pentru a aduce laolalta cei mai ciudati copaci. Forma lor este una fie spectaculoasa, fie neobisnuita:

1. Wawona Tree

- Advertisement -

Situat in Parcul National Yosemite, Statele Unite ale Americii, copacul a fost taiat si transformat intr-un tunel, in 1881. Inca de atunci, copacul vechi de 2.300 de ani a devenit o atractie pentru turisti si un obiect de studiu pentru cei care sunt in cautarea acestor ciudatenii ale naturii.

2. Baobab in forma de ceainic

Aceasta specie de baobab este pe cale de disparitie, avand aproximativ 1.000 de ani. Originari din Madagascar, multi dintre acesti copaci ajung la peste 80m inaltime, iar trunchiurile au chiar si 25m circumferinta. Bancnota de 100 de franci din Madagascar are tiparite florile acestui tip de copac, care rezista doar 24 de ore. Atunci cand este seceta, trunchiurile umflate ale copacilor baobab stocheaza si furnizeaza apa.

3. Eucaliptul curcubeu. Acești copaci arată de parcă ar fi desenați, însă nu este așa, culorile de pe tulpinile lor sunt naturale.

- Advertisement -

4. Wisteria japoneză.

5. Dragon Tree din Yemen.

6. Sakura din Japonia.

- Advertisement -

7. Palmierul Pejibaye

Originar din America Centrala si de Sud, acest arbore a fost descoperit in Costa Rica si Nicaragua. Pejibaye are tepi ascutiti, aranjati circular pe toata suprafata trunchiului, de la baza pana la varf. Acesti tepi cresc, uneori, chiar si pana la 20 de metri, in vreme ce frunzele ajung la 3 metri lungime. Fructul acestui copac este foarte popular, localnicii consumandu-l dupa ce il culeg si il lasa un timp la fermentat.

8. Padurea „Stramba” din Gryfino

In vestul Poloniei, langa Gryfino, exista o padure cu aproximativ 400 de copaci cu o forma ciudata. Se pare ca aceste curbe neobisnuite ale arborilor au aparut in urma intervenitiei omului. Unii sustin ca acest lucru s-a intamplat pentru ca oamenii voiau sa cultive copaci pe care sa-i foloseasca pentru mobila de lemn indoit sau pentru jugurile de la plug. Nimic nu este sigur in privinta originii copacilor strambi, asa ca astazi ei constituie inca o ciudatenie.

9. Arțarul japonez din Oregon.

10. Copacii vântului din Noua Zeelandă.

11. Rhododendron.

12. Copacii Jacaranda din Africa de Sud.

13. Vișini înfloriți în Germania.

14. Copaci în Brazilia.

15. A treia cea mai mare sequoia gigant din lume!