Array

”Succesuri” de toamnă: Aproape 10 (ZECE) KILOMETRI din Autostrada Transilvania, DESCHIŞI traficului rutier, pe sectorul Gilău – Nădăşelu

- Advertisement -

Încă 9,5 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău – Nădăşelu, judeţul Cluj, au fost deschişi circulaţiei, după ce oficialii CNAIR au făcut recepţia unui pod peste râul Someş, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii – Gilău. În luna noiembrie, autorităţile promit încă 13 (treisprezece) kilometri din Autostrada Transilvania.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat, vineri, după recepţia podului peste Someş din apropiere de comuna Gilău, judeţul Cluj, că speră ca în primavara anului viitor să fie anunţaţi câştigătorii lucrărilor pe tronsoanele rămase până la Suplacu de Barcău, în judeţul Bihor.”Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostradă Gilău – Nădăşelu, considerată >, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădăşelu – Mihăieşti, unde documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi construcţie va fi pusă pe SEAP în octombrie, de la Mihăieşti la Suplacu de Barcău în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Borş, câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare. Sperăm ca în primăvară să avem câştigătorii de la Nădăşelu până la Suplacu, pe cele două tronsoane, fiind o investiţie de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a spus Neaga.

Lucrările la sectorul Gilău-Nădăşelu, pe o lungime de 8,7 de kilometri, au început în aprilie 2014 şi au fost finalizate în noiembrie 2017. Lucrările au fost făcute de asocierea de firme Spedition UMB şi Technostrade, costurile fiind de 370 de milioane de lei. Tronsonul nu a fost inaugurat anul trecut deoarece mai trebuia executat un pod peste râul Someş, lângă Gilău, cu o lungime de peste 750 de metri, care face legătura între lotul Câmpia-Turzii – Gilău şi Gilău-Nădăşelu. Lucrările la pod au fost făcute, iniţial, de compania americană Bechtel, dar în urma rezilierii contractului, au fost atribuite firmei italiene Tirrena Scavi, pentru suma de 26 de milioane de lei.

- Advertisement -

Sectorul Gilău – Nădăşelu din Autostrada Transilvania face legătura între tronsonul Gilău – Câmpia Turzii (52 de km) şi sectorul Nădăşelu – Mihăieşti (16,8 km), unde lucrările au început în noiembrie 2016, dar contractul a fost reziliat, stadiul execuţiei fiind zero.