Array

Spectacol incendiar la Got Talent Global!

- Advertisement -

Got Talent este un format britanic de televiziune conceput și deținut de compania SYCOtv a lui Simon Cowell. A generat reactii în peste 58 de țări (din aprilie 2014), în ceea ce este acum denumit format „Got Talent” , similar cu cel descris de formatele FremantleMedia din Idol și The X Factor. Spre deosebire de aceste spectacole, Got Talent prezintă mai multe discipline artistice pe lângă muzica. În aprilie 2014, formatul a fost numit cel mai de succes format TV de televiziune din lume, înregistrat de Guinness World Records.

Franciza Got Talent s-a încheiat debutând mai întâi ca America’s Got Talent pe NBC la 21 iunie 2006, cu judecătorii David Hasselhoff, Brandy Norwood și Piers Morgan. Seria originală a emisiunii a fost găzduită de Regis Philbin. În 2016, juriul a constat din Howie Mandel, Heidi Klum, Melanie Brown și Simon Cowell, găzduit de Nick Cannon, care a fost prezentatorul din 2009-2016. Din sezonul 12 (2017), noua gazdă a AGT este Tyra Banks . Marele premiu pentru câștigător este de 1 milion de dolari. America Got Talent s-a dovedit a fi extrem de reușit pentru NBC, obținând ratinguri ridicate atât la spectatori locali,dar si la cei de peste hotare.

ITV a debutat în cele din urmă pe britanicul Got Talent la 9 iunie 2007, împreună cu Cowell, Morgan și Amanda Holden în calitate de judecători, iar Ant și Dec ca gazde a spectacolului. Pentru seria 5, Morgan a demisionat din cauza angajamentelor ce găzduiesc Piers Morgan Tonight pe CNN, iar Cowell a participat doar la emisiunile live, deoarece a fost ocupat cu lansarea The X Factor USA, astfel că Michael McIntyre și David Hasselhoff s-au alăturat grupului Holden. În octombrie 2011, a fost confirmat faptul că McIntyre și Hasselhoff nu s-au întors pentru seria 6 și au fost înlocuiți de David Walliams și Alesha Dixon, împreună cu Cowell revenind ca judecător cu normă întreagă. Premiul de top este de 250.000 de lire sterline (100.000 de lire sterline în seria 1-5 și 500.000 de euro în seria 6) și un spectacol la Salonul regal, în fața familiei regale britanice.