Array

SOMNUL PE PARTEA STÂNGĂ INFLUENTEAZA SĂNĂTATEA CUM NU TE-AI FI GANDIT VREODATA

- Advertisement -

Știați că modul în care dormiți poate influența cu adevărat sănătatea dumneavoastră generală? Modul în care dormi poate provoca: Gât și dureri de spate; Apnee de somn; Oboseală; Circulație afectată; Stingerea musculară; Pirozis si dureri de cap; Probleme tumultuoase; Riduri prematură.

De obicei, oamenii dorm în multe poziții diferite. Principalele pe care experții le spun că există sunt: ​​pe o parte, pe spate și pe burta. Cu toate acestea, există multe variabile. Deci, dacă dormiți de partea dvs., vă veți menține mai confortabil și veți scădea riscul de întrerupere a somnului. Astfel, vă vom prezenta beneficiile de a dormi pe partea stângă. Când îi descoperiți, o veți încerca cu siguranță!

Beneficii de dormit pe partea stângă: Preveniți arsurile nocturne – Dacă aveți boală de reflux gastroesofagian (GERD) sau regluzie acidă, trebuie să încercați să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

Dacă dormiți pe partea stângă, conținutul în stomac nu va putea să curgă înapoi în esofag și acest lucru va împiedica acid refluxul. Funcția îmbunătățită a splinei – Splina este, de asemenea, pe partea stângă a corpului și face parte din sistemul limfatic. Dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va ajuta splina să funcționeze mai bine. Gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și își îmbunătățește funcția. Aceasta va contribui, în același timp, la filtrarea impurităților.

- Advertisement -

Ajutați ficatul să nu contergă – Datorită faptului că ficatul se află pe partea dreaptă a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat dacă dormiți pe partea dreaptă. Astfel, ar trebui să încercați să dormiți pe partea stângă pentru a păstra substanțele și toxinele să fie neutralizate de ficat înainte de a fi mutate din corp sau acumulate în ficat.Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic – Ceea ce face sistemul limfatic este eliminarea impurităților și a toxinelor din organism.

Unii experți au aflat că această poziție va permite acestui sistem să se scurgă în canalul toracic plasat pe partea stângă mult mai bine. Prin urmare, în acest fel veți accelera și veți facilita îndepărtarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, sistemul limfatic folosește proteina care a scăpat din celule, prin urmare, dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va aduce acest lucru ori de câte ori ar trebui să meargă.

Beneficiu pentru femeile gravide – Multe femei cred că este mai bine să doarmă pe partea dreaptă în timpul sarcinii, acest lucru nu este greșit.

Cu toate acestea, ei trebuie să știe că dormit pe partea stângă va oferi multe beneficii, mai ales în ultimul trimestru. Beneficiile: Salvează ficatul de greutatea nedorită, permițându-i să facă multe funcții. Ajută la creșterea circulației sanguine: Funcția de inimă normală – Experții recomandă să dormiți pe partea stângă datorită faptului că partea stângă a inimii pompează sânge spre corp.

Acest lucru facilitează funcționarea corectă a inimii în timpul somnului. În plus, această poziție va ajuta sistemul circulator să utilizeze gravitatea ca beneficiu. Îmbunătățește gura pentru a vă ajuta să scapați de produsele reziduale

În partea stângă se află supapa ileocecal (IV), care conectează intestinul mare și cel mic. Deci, dacă doriți să intensificați eliminarea corespunzătoare a deșeurilor, va trebui să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va ajuta produsele reziduale să treacă de la mic la intestinul gros și să permită gravitației să-și facă lucrările și să stimuleze mișcarea obișnuită a intestinului.

- Advertisement -

Deci, acum că știți cât de utilă poate dormi pe partea stângă, ar trebui să încercați. Ar putea fi dificil să vă obișnuiți cu asta la început, dar, dacă încercați, va deveni un obicei și vă veți bucura de toate beneficiile menționate mai sus.

sursa: https://citeste.info