Array

SOLUŢII PENTRU AGRICULTORI: Producătorii vor fi instruiți cum să-și creeze asociații

- Advertisement -

Colectarea și prelucrarea strugurilor pentru a fi depozitați, dar și instruirea agricultorilor ca să cunoască cum să creeze asociații. Sunt câteva soluții propuse de reprezentanţii Ministerului Economiei și cel al Agriculturii, după ce au discutat cu micii antreprenori despre problemele întâmpinate de aceștia în comercializarea și exportul strugurilor pe piețele internaţionale.

De asemenea, s-a vorbit şi despre supraproducția de struguri, dar și despre recoltarea care a început mai devreme în acest an.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a menționat că va avea discuţii cu reprezentanții băncilor pentru a găsi soluții privind creditarea micilor producători.

- Advertisement -

Mai mult, va fi acordat suport pentru identificarea piețelor de desfacere.

Recent, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, le-a cerut responsabililor să vină cu soluții pentru realizarea producției agricole, după ce a avut mai multe discuții cu cetățenii în teritoriu.
Agricultura este știința, arta sau practica care se ocupă cu procesul producerii de hrană vegetală și animală, fibre, respectiv diverse materiale utile prin cultivarea sistematică a anumitor plante și creșterea animalelor.Termenul de agricultură provine din cuvintele din latină agri desemnând câmp și cultura însemnând cultivare, în sensul de prelucrare mecanică și chimică a solului pentru a fi apt pentru cultivarea plantelor.

Agricultura este cultivarea pământului pentru a crește plante.Ea a constituit ramura principală încă de la începuturile civilizației. Această ocupație asigură cea mai mare parte a alimentelor; materiale necesare pentru îmbrăcăminte și alte materii prime pentru industrii.

Domesticirea plantelor si animalelor a avut loc acum 14000-6500 de ani și este cea mai studiata idee din preistorie. Acesta a evidențiat faptului că hrana se obține nu doar prin strângerea plantelor sălbatice și vânarea animalelor ci și prin cultivarea plantelor din semințe și prin creșterea în captivitate a anumitor animale.

Jumătate din populația globului lucrează în agricultură. Există însă mari diferențe între rolul jucat de agricultură în diferite zone ale planetei. În țările aflate în curs de dezvoltare, ca de exemplu Nepalul, aproximativ 90% din populație lucrează pământul. Spre deosebire de acestea, doar aproximativ 2% din populația activă se ocupă cu agricultura, în țări industrializate precum Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, datorită înaltei eficiențe și tehnicilor științifice utilizate, Statele Unite reprezintă cel mai mare exportator de produse agricole.