Array

Şi-a pus o felie de ceapă în şosete şi viaţa i s-a schimbat. Motivul este incredibil

- Advertisement -

În medicina tradițională chineză există conceptul de “meridiane”- sunt canalele din corp prin care circulă energia QI. Prin acupuntură meridianele externe sunt stimulate. Dar sunt și meridiane interioare. Aceste meridiane sunt legate cu organele interne și prin stimularea lor se tratează și organul corespunzător.

Pe talpa piciorului uman se află aproximativ 7000 terminații nervoase, care după teoria chinezească sunt legate cu aproape toate organele interne din organism. Există însă o problemă a vremurilor noastre- energia transmisă prin aceste meridiane, devine pasivă, din cauza că oamenii poartă tot timpul încălțăminte. De aceea meridianele se cuvine să le stimulăm corect, sau să petrecem cât mai mult timp cu picioarele goale pe pământ, sau să folosim ceapa.

Tămăduitorii chinezi ne sfătuiesc să tăiem ceapa transversal, ca salamul, să punem feliile de ceapă în șosete groase și să încălțăm șosetele în așa mod ca inelele de ceapă să fie bine fixate pe talpă. Și așa să ne culcăm. Stimularea meridianelor favorizează trecerea ușoară a energiei QI în ficatul obosit, procedură deasemenea omoară bacteriile de pe suprafața pielii, acidul fosforic din ceapă reușește să intre în fluxul de sânge și îl curăță.

Interesant este faptul că și medicii noștri tradiționali ne sfătuiesc să punem ceapă în ciorapi, dar cu scopul de a elimina răceala.

- Advertisement -

Avantajele acestei proceduri sunt:

Se curăță sângele. Acidul fosforic conținut în ceapă ajută la aceasta.
Majoritatea bacteriilor vor fi distruse.
Veți scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor.