Array

Se construieste in doar 6 zile si este mult mai ieftina decat o casa normala!Ptiviti invenția unui român din Zalău!

- Advertisement -

Cu totii ne dorim sa avem o casa a noastra si sa nu mai platim chirie. Insa pentru a ajunge sa avem casa noastra trebuie sa ne bagam in rate pentru o viata iar preturile caselor cresc de la an la an ajungand sa fie extrem de scumpe pentru foarte multe persoane. Insa se pare ca sunt si oameni care se gandesc la acest lucru si care au decis sa faca ceva in aceasta privinta. Spre exemplu un roman din Zalau a inventat o casa care se poate construi in doar 6 zile si care este cu mult mai ieftina decat o casa normala.

Românul care a inventat acest sistem a rămas modest și atent la nevoile oamenilor în materie e sisteme de izolare. Sistemul revoluționar se numește Thermodul System si garantează până la 90% conservarea energiei prin izolarea termină, fiind deja tot mai folosit în America, și Africa, dar și Germania și Austria.

“Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai multi ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piață din ce în ce mai mult. Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lățimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui.

- Advertisement -

Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm. distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice. Interspațiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, după ce s-a montat armatură necesara (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operațiuni de decofrare.

Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii. O soluție inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică, ne-a dezvăluit , Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System.