Array

Romanul Robert Hajnal a terminat pe locul 2 cea mai dura cursa din lume! A alergat 170 de kilometri pe Mont Blanc!

- Advertisement -

Tanarul din Romania a parcurs una dintre cele mai dure curse din lume si a terminat pe locul 2!

Romanul Robert Hajnal a terminat pe locul 2 cea mai dura cursa din lume! La finalul cursei mii de oameni l-au felicitat iar el alerga cu steagul Romaniei in spate. El este unul dintre romanii cu care trebuie sa ne mandrim desi prea putina lume a auzit despre el. Performanta obtinuta de el in urma cu doua zile va ramane in istoria sportului pentru Romania.

Robert Hajnal este nascut in Petrosani si dintre 2561 de concurenti a reusit sa termine pe locul al 2-lea cea mai grea cursa din lume. UTMB sau Ultra-Trail du Mont Blanc este cea mai grea cursa de anduranta din lume. A terminat competitia in 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde si a castigat medalia de argint.

- Advertisement -

Robert Hajnal a terminat aceasta cursa infernala pe locul 2 sambata, terminand ultimii kilometri cu steagul Romaniei pe brate. Legitimat la echipa CEP Romania, Hajnal a fost mai mereu in plutonul fruntas, ajungand dupa primii 70 de kilometri in primii 10 alergatori ai cursei.

Cursa de pe Mont Blanc e considerata de specialisti regina probelor in cursele de ultramaraton montan, ea fiind castigata sambata de francezul Xavier Thevenard, care avea la activ deja doua titluri la UTMB.

Urmărind pozele de pe traseu, din partea finală, sare în ochi un lucru: Robert e îmbrăcat mai gros decît toți ceilalți concurenți, cu pantaloni și tricou cu mînecă lungă. Vesta îi e înțesată cu mîncare. Se pare că a înțeles și a trecut cu bine peste obstacolele întîmpinate anul trecut, cînd frigul i-a dat mult de furcă.

Fiind meticulos pînă la exces și-a calculat mai bine necesarul energetic și și-a diversificat sursele de carbohidrați, în condițiile în care anul trecut s-a bazat prea mult pe geluri.