Array

Romania renaste!!! Echipa de juniori a Romaniei este aproape de o calificare istorica la Euro!!!

- Advertisement -

In ultima perioada Romania nu a mai avut atat de multe prezente la campionatele europene sau mondiale iar din pacate cand am reusit sa ajungem acolo nu am reusit sa iesim nici macar din grupe. Insa se pare ca generatia U21 este pe cale sa ne faca cea mai mare surpriza.
Dupa 20 de ani nationala de tineret a Romaniei este foarte aproape de o calificare istorica la un Campionat Europen. Fotbalistii nostri ne-au facut mandri in toate meciurile si chiar ne-au dovedit ca au stofa de mari fotbalisti si merita sa imbrace tricoul echipei nationale.

Echipa națională de fotbal a României Under-21 (adesea cunoscută ca Echipa națională de tineret) este naționala de fotbal a României, formată din jucători cu vârste sub 21 de ani. Este organizată de Federația Română de Fotbal. Participă la Campionatul European destinat jucătorilor sub 21 de ani, care este organizat odată la doi ani.

Echipa este condusă de selecționerul Cristian Dulca, instalat în funcție în anul 2015.

- Advertisement -

Cea mai mare performanță a naționalei de tineret a fost înregistrată în 1998, când sub conducerea selecționerului Victor Pițurcă a obținut calificarea la Campionatul European de Tineret din 1998, câștigând grupa preliminară din care a făcut parte cu maximum de puncte. România a primit apoi dreptul de a organiza competiția, fiind aleasă ca gazdă dintre cele opt participante, dar a fost eliminată în primul tur de Olanda (scor 1-2), pentru a pierde apoi și meciurile din turneul pentru locurile 5-8, disputate împotriva Germaniei (0-1) și Rusiei (1-2).

În 2010, sub conducerea lui Emil Săndoi, tineretul a trecut de faza grupelor preliminare pentru un turneu final european, calificându-se pentru baraj, unde a jucat împotriva Angliei, pierzând însă meciul.

Speram acum ca echipa noastra de tineret sa faca un meci cat mai bun si sa ne duca la acest campionat european iar acolo sa ne bucuram de meciurile frumoase pe care baietii nostri le pot face.