Array

ROMANIA MEA IUBITA -El Nino si Ramona Nerra . O melodie uimitoare!

- Advertisement -

Interviu El Nino. Pe numele real Alin Emil Ghiţă, El Nino a fost la Adevărul Live pentru a discuta despre parcursul lui în muzică, pentru a analiza hip-hop-ul românesc şi pentru a-şi defini planurile de viitor.

El Nino a început să cânte hip-hop de la 17 ani, într-un studio improvizat, în dormitorul unui prieten pe nume Babacu’. Numele i se trage de la faptul că îi place să se agite pe scenă. În 2004 a ieşit primul album al artistului, „Texte de Sub Sud“, un an mai târziu a lansat „Torent“ şi apoi „Blindat“. Între albumele lansate se mai numără „Un film de Oscar“, „Marele Alb, „Pe Limba Noastră“, „Onoare înainte de toate“ şi „Alin Durerea“.

„Hip-hop-ul pentru mine reprezintă viaţa mea, singurul gen de muzică în care mă regăsesc, modalitatea prin care le spun celor ce mă ascultă cine sunt. Primele melodii de hip-hop ascultate au fost cele de la B.U.G. Mafia, atunci când trupa începea să fie cunoscută pe piaţă, care mi-au plăcut foarte mult. Între timp mi-am schimbat gusturile şi ascult Nimeni Altu’, Method Man, B-Real, The Game, KRS One şi, bineînţeles, Dr. Dre. Dacă începe să îţi placă acest gen de muzică, e ca o boală, nu te mai poţi lăsa. Aşa a fost şi pentru mine, însă spre deosebire de alţii am avut ambiţia să ajung cât mai sus. Am cunoscut puştani care au început bine dar s-au lăsat repede, sau care şi-au făcut trupe doar pentru că au crezut ei că e la modă să cânţi hip-hop. Mulţi nu ştiu cât de greu este să fii original şi că trebuie să investeşti foarte mult dacă vrei să faci ceva bun. De exemplu, e o regulă în hip-hop să îţi faci singur versurile, altfel nu ai ce căuta în această lume. Şi nu poţi cânta orice. Hip-hop înseamnă viaţa reală. Poţi cânta aberaţii o lună, două, trei însă până la urmă lumea îşi dă seama şi se satură de tine”.