Array

Reacţia unor turiste din Madrid când ajung pe Strada Sforii, cea mai îngustă din România

- Advertisement -


Cea mai îngustă stradă din ţara noastră s-a transformat în aceste zile într-o veritabilă expoziţie de artă urbană.

Cu un strop de culoare, câţiva tineri talentaţi au dat un farmec aparte clădirilor din strada Sforii. Turiştii veniţi să admire creaţiile lor au putut să lase o semnătură ca amintire şi au aflat legenda vechii străzi braşovene.

Strada lată de doar un metru atrage din nou privirile turiştilor veniţi din toate colţurile lumii. Faţadele clădirilor vechi şi scorojite au fost transformate, de câţiva artişti tineri, într-o colecţie de opere de artă urbană.

- Advertisement -

“Este foarte frumos! Iubim strada asta! Este prima zi a noastră aici”, spun, încântaţi, 2 turiste veniţi tocmai din Madrid.

Legenda spune că, în perioada medievală, aici era locul de întâlnire al celor care voiau să-şi ascundă dragostea de cei care nu erau de acord cu ea. Acum, artiştii au creat un loc special unde turiştii pot lăsa mesajele loc ca amintire. Printre primii care şi-au lăsat gândurile s-au numărat doi îndrăgostiţi.

“Noi suntem în luna de miere, şi astăzi am venit şi noi la inaugurarea străzii Sforii. Foarte frumos, chiar un proiect deosebit.”

Turiştii s-au înarmat cu aparatele foto şi au imortalizat locurile pline de vizitatori. După ce a fost închisă o bună parte din sezonul de vară, strada Sforii revine în topul ghizilor din Braşov.

“La finalul sezonului turistic a fost inaugurata. E un pic absurd, dar arată bine, şi în străinătate chiar se pune accent pe artă urbană”, spune reprezentantul unei agenţii de turism.

Strada Sforii poate fi vizitată gratuit şi va fi inclusă în programul din noaptea albă a galeriilor de artă din 5 octombrie.