Array

Rasarit la malul Marii Negre!!! Clipul care a cucerit mii de oameni!

- Advertisement -

Romania este una dintre cele mai norocoase tari daca stam sa ne gandim ce bogatii naturale avem si ca ne putem bucura de ele fara ca se ne opreasca cineva. Spre deosebire de alte tari Romania are accest atat la mare cat si la munte, atat la deal cat si la campie si sa nu mai spunem si de Delta Dunarii. Insa din pacate nu stim sa profitam de aceste bogatii pe care le avem si sa le dezvoltam potentialul turistic mult mai mult pentru a le face cunoscute in intreaga lume. Frumusetea acestor locuri lasa pe multa lume fara cuvinte iar imaginile filmate aici sunt cunoscute si apreciate in toate tarile.

Spre exemplu in clipul postat mai sus putem vedea cat de frumos este un rasarit prins pe malul Marii Negre. Imaginile sunt superbe iar toata lumea care le-a vazut s-a indragostit de ele.

Marea Neagră este întinderea de ape din bazinul geomorfologic denumit pontic, unul din bazinele complexului tectonic tethysian, el însuși parte a orogenezei alpino-himalayene, din care fac parte și munții care o mărginesc la nord (în Crimeea), la nord-est (Caucazul) și la sud (lanțurile pontice). Este situată între Europa și Asia, având ca state riverane Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Georgia. Prin Strâmtoarea Cherci este legată de Marea Azov, prin Bosfor de Marea Marmara, iar prin strâmtoarea Dardanele de Marea Egee și deci de Marea Mediterană. Marea Neagră este, din punct de vedere hidrologic, un rest al Mării Sarmatice și prezintă o serie de aspecte unice în lume : ape salmastre (în medie 16-18 grame de sare pe litru față de 34-37 în alte mări și oceane), stratificare între apele de suprafață oxigenate și cele adânci anoxice (fenomen denumit euxinism), limane la gurile fluviale, floră și faună cu multe specii-relicve. În zona litoralului românesc salinitatea scade și mai mult, în mod obișnuit fiind între 7 și 12 la mie.

- Advertisement -

Marea Neagră se întinde pe o suprafață de 423.488 km². Cel mai adânc punct se află la 2211 m sub nivelul mării în apropierea de Ialta. Mareele sunt în general de mică amplitudine (circa 12 cm).