Array

Privește cum poti elimina RUGINA de pe mașină fără nici un LEU în doar câteva secunde.

- Advertisement -

Ruginirea este cauzată de contactul metalului neprotejat cu apă, care are o uşoară aciditate naturală foarte rapida.Rugina este un oxid de fier, de obicei de culoare roșie, formată în urma reacției de oxidoreducere a fierului și oxigenului în prezența apei sau umidității atmosferice. Din punct de vedere chimic, este alcătuită din oxizi de fier (III) (Fe2O3·nH2O) și oxi-hidroxizi de fier (III) (FeO(OH), Fe(OH)3) hidratați.

În acest clip va prezentam o soluţie care nu te costă nimic sperăm să vă fie de ajutor!

Prin coroziune se înțelege în mod obișnuit transformarea materială a suprafețelor de metal, cauzată de influența mediului de contact. Ca rezultat se compune oxidul metalului respectiv. În cazul fierului acest oxid este rugina. Coroziunea, ca termen tehnic este folosit atât în geologie (diluarea mineralelor de către apă-dioxid de carbon) cât și în medicină (influența negativă a unei inflamații asupra țesuturilor).Se crede că, în general, coroziunea este un proces care poate avea loc numai în cazul când metalul are contact cu apă și oxigen. O parte semnificativă a coroziunilor are loc la lipsa totală a oxigenului. Pe suprafața țevilor astfel corodate se pot observa puncte negre – fier(II)sulfid. Dacă se îndepărtează fier(II)sulfid-ul,se poate vedea o adâncitură anodică a cărei suprafață este fier gol.

- Advertisement -

Pentru biocoroziune pe suprafețe de fier acoperite cu apă și/sau depuneri biologice sunt responsabile în primul rând bacteriile ce reduc sulfat. Astfel de medii conțin ioni de sulfat dar nu și oxigen.

Pentru biocoroziune mai poate fi responsabilă și o altă grupă de microorganisme care trăiesc tot la fel în medii fără oxigen. Acestea își acoperă necesitatea de energie prin oxidația hidrogenului cu dioxidul de carbon. Rezultatul acestei reacții este metan și apă. Aceste bacterii ce produc metan trăiesc în cantitate semnificativă în medii fără oxigen, cum sunt de exemplu: sub depuneri de nămol tehnic pe fundul cisternelor, sub depuneri în tuburi și conducte cu scurgere lentă etc.