Array

Primii 40 cei mai inteligenti oameni din lume!! Einstein se află pe locul 2!!!

- Advertisement -

Potrivit buisnesinsider, in topul celor 40 cei mai inteligenți oameni din istorie, Einstein este pe locul doi. În listă sunt incluse numeroase femei, dar mult mai puține decât bărbații, deoarece femeile nu au avut parte de același nivel de educație. Lista lui a generat controverse, deoarece a omis unele nume notabile, cum ar fi cele ale lui Stephen Hawking și Charles Darwin, dar a inclus omul care a reușit crima perfectă. Exista si opinii care consideră că inteligenta lui Shakespeare nu poate fi comparată cu cea a lui Marie Curie. În listă sunt incluse personalitățile cu o rată a IQ-ului peste 200.

 

Coeficientul de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient), reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100, iar cel mai mare factor IQ al unui om cunoscut astăzi, depaseste 240. Deoarece în timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru măsurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul personalităţilor din acele vremuri.

Iată lista celor 40, cei mai inteligenți oameni din istoria omenirii

 1. Lista îl clasează pe Johann Goethe drept cel mai deştept om din istorie, cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluției, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, abilitate reflectată în opera ,,Faust”.
 2. Cunoscutul fizician creator al Teoriei relativităţii, Albert Einstein, este considerat al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.
 3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.
 4. Issac Newton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.
 5. James Maxwell avea un IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician predecesorul teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radioaţiilor electromagnetice.
 6. Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii, de asemenea a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi, acesta avea un IQ între 190-205.
 7. Nicolaus Copernicus, matematicianul şi astronomul polonez a creat un nou model al Universului poziţionând Soarele în centrul acestuia, IQ-ul acestuia era situat între 160 şi 200.
 8. Gottfried Leibniz avea un IQ între 182 şi 205, a fost un filozof german care a adus un aport important în câmpul fizicii şi al limbajului, dezvoltând o nouă lege a mişcării şi o filozofie a limbajului.
 9. Cu un IQ între 200 şi 300, Wiliam Sidis este unul dintre copii geniu considerat inspiraţie pentru filmul Good Will Hunting.
 10. Thomas Young se situează pe locul zece cu un IQ între 185 şi 200. A realizat descoperiri în cadrul anatomiei umane şi în optică, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci când focusează un obiect.
 11. Carl Gauss avea un IQ între 250 şi 300, matematicianul de origine germană a fost un copil minune care a contribuit în câmpul algebrei şi a statisticilor.
 12. Galileo Galilei, faimosul matematician italian,a descoperit că Venus trece prin mai multe faze, iar Jupiter ar avea patru aştrii selenari. IQ-ul acestuia fiind între 180-200.
 13. Leonhard Euler este fondatorul disciplinei matematică, având un IQ între 180-200.
 14. Nikola Tesla, inventatorul bobinei Tesla şi a sistemului de telecomunicaţii transatlantic, IQ-ul acestuia fiind între 140-310.
 15. Wiliam Shakespeare are un IQ de 210 este cunoscut ca cel mai bun scriitor englez, realizând cele mai cunoscute opere din lume.
 16. Francois-Marie Arouet  (Voltaire) este considerat unul dintre cei mai buni scriitori francezi. Acesta a fost un critic al lui Descartes, IQ-ul său fiind între 190-200.
 17. Ettore Majorana, fizicianul italian, unul dintre experţii în care au descoperit reacţia particulelor subatomice, IQ-ul său situându-se între 183-200.
 18. Emanuel Swedenborg avea un IQ de 165-210, recunoscut pentru munca sa teologică, putând să descrie Raiul şi Iadul considerând că poate să le viziteze când doreşte.
 19. Chrtopher Hirata a fost un copil minune, astrofizician angajat de NASA la doar 16 ani pentru a cerceta colonizarea planetei Marte, IQ-ul său fiind de 225.
 20. John Stuard Mill, un filozof care încă este contestat de de politicienii din zilele noastre, Iq-ul acestuia fiind situat între 180-200.
 21. Terence Tao, poreclit ,,Mozzard al matematicii”. Tao a fost un copil minune care a contribuit la teoriile numerelor şi analiza armonică.
 22. Hypatia of Alexandria a fost o femeie astronom şi matematician din secolul al-IV-lea, aceasta a fost ucisă pentru ideile sale futuriste, IQ-ul său fiind între 170 şi 210.
 23. Hugo Grotius are un IQ de 200, fiind primul avocat din listă. Juristul olandez a contribuit la realizarea legilor internaţionale.
 24. Thomas Wolsey, având acelaşi IQ ca predecesorul său, sfetnicul lui Henry al-VIII-lea, regele Angliei, a reuşit să controleze din umbră statul şi biserica.
 25. Marie Curie, chimistă şi fiziciană poloneză, pionier al cercetărilor in domeniul radioactivităţii. A fost prima femeie care a câştigat două premii Nobel, IQ-ul său fiind între 180-200.
 26. Francis Galton avea un IQ de 200. Este inventatorul hărţilor meteo moderne şi a fost primul care a sugerat că prin amprentele poate fi prins un criminal.
 27. Kim Ung-Yong are un IQ între 200 şi 210 a fost un copil geniu, s-a vehiculat că la trei ani a început cursurile universitare şi la patru ani a învăţat să vorbească patru limbi.
 28. Edith Stern este încă un copil geniu cu un IQ între 200 şi 203. Stern a fost crescută de tatăl său pentru a deveni omul perfect, a început facultatea la vârsta de 12 ani.
 29. Dylan Jones a avut un IQ de 200, a absolvit facultatea la vârsta de 16 ani.
 30. Sho Yano avea acelaşi IQ ca cel al predecesorului său, a fost cel mai tânăr student de la Universitatea din Chicago.
 31. Michael Grost a intrat la colegiu la 10 ani, acum lucrează în IT.
 32. Naida Camukova a reuşit să înveţe să vorbească şapte limbi, IQ-ul său fiind de 200.
 33. Michael Kearney a fost unul dintre copii geniu diagnosticat cu ADHD, până la vârsta de 22 de ani obţinut patru titluri.
 34. Adragon De Mello avea un IQ de 400, fiind un copil geniu care a terminat universitatea la 11 ani.
 35. Ainan Cawley este un copil minune britanic.
 36. Marnen Laibow Koser avea un IQ de 268, este unul dintre copii geniu care acum lucrează ca web developer şi compozitor.
 37. Nathan Leopold avea un Iq între 200 şi 210. Copilul geniu a devenit un criminal, împreună cu Richard Leob, a ucis un băiat pentru a realiza ”crima perfectă”.
 38. Christopher Langan a fost cunoscut ca cel mai deştept om din America. Acesta a dezvoltat Modelul cognitiv şi teoretic al Universului.
 39. Marilyn vos Savant a avut un IQ între 127 şi 228, a fost un copil minune care a devenit scriitor.
 40. Rick Rosner este un geniu neconvenţional, acesta a lucrat ca striper şi la TV, are un IQ între 140 şi 250.