Array

Premieră mondială: Noul SUV electric Audi e-tron

- Advertisement -

În compania tuturor acestor lucruri a decurs prezentarea primului electromobil de serie marca Audi, noul SUV e-tron, acum câteva ore în San Francisco, SUA.

Evenimentul numit „The Charge” a strâns sute de oaspeţi şi jurnalişti împreună, pentru a marca un nou capitol, extrem de important în istoria Audi.

- Advertisement -

Odată cu introducerea modelului Audi e-tron, marca germană Audi prezintă primul său model de producție complet electric. SUV-ul de dimensiuni medii este electrificat, orientat spre performanță și potrivit pentru fiecare aspect al vieții de zi cu zi. În combinație cu o gamă largă de soluții disponibile de încărcare, atât acasă, cât şi în drum, clienții se pot bucura de conducere fără emisii şi prea multe cheltuieli, pe deplin, fără compromisuri.

Audi e-tron este un SUV electric pentru sport, familie și timp liber.
Are dimensiuni de 4.901 x 1.935 x 1.616 x 2.928 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.

Oferă spațiul și confortul necesar pentru un total de cinci pasageri şi bagajele lor. Pentru acestea din urmă poate propune un volum de până la 660 de litri sau până la 1.725 litri cu scaunele spate rabatate.
Audi e-tron reflectă idiomul fundamental al designului Audi, tradus în era electrică, prin detalii noi, rafinate stilistic, aerodinamic. În concordanță cu modelele SUV ale mărcii, Audi e-tron poartă grila Singleframe cu structură octogonală şi cu linii verticale, cu elemente active în spate. Grila sa închisă unică este finisată în culoarea platinum gray – identificându-l ca pe un model complet electric.

La marginea inferioară a farurilor standard cu LED-uri (opţionale Matrix LED), patru linii orizontale, care amintesc de indicatorii de stare de încărcare, creează semnătura specifică a modelului în luminile de funcționare în timpul zilei. Pentru prima dată, acest lucru este integrat direct în faruri. Lumina este utilizată ca o caracteristică a designului.

Se extinde de la faruri, de-a lungul flancurilor, până la stopuri, dând lui Audi e-tron un sentiment de statură și prezență. Abordarea de design expresivă a zonei aripilor faţă şi pragurilor cu inserțiile negre din preajma uşilor ilustrează locația bateriei și, astfel, centrul energetic al lui Audi e-tron.

În partea posterioară, spoilerul lung și difuzorul larg accentuează aspectul sportiv. Un element distinct pe e-tron este banda ușoară care leagă stopurile cu LED-uri, în concordanță cu ofertele oferite pe noile Audi A7, A8 și Q8. Cu accentul lor orizontal, lămpile din spate reflectă luminile de zi din faţă. Între timp, cele patru emițătoare din difuzor atrag atenția asupra absenței țevilor de eșapament, o altă referire la sistemul de propulsie complet electric.

- Advertisement -

La dezvoltarea lui Audi e-tron, designerii de exterior au lucrat în strânsă colaborare cu experții în aerodinamică. Rezultatul acestei atenții la capitolul aerodinamică este o gamă de soluții eficiente de înaltă tehnologie, cum ar fi reglarea curenţilor de aerul pentru răcire prin canale speciale pentru răcirea frânelor frontale și suspensia pneumatică adaptivă, dependentă de viteză, care este o dotare standard pentru Audi e-tron.

Roțile standard cu jante de 20 de inci (19 inci în Europa) sunt optimizate aerodinamic și sunt echipate cu anvelope de mărimi 255/50 (255/55). Acestea sunt special concepute pentru rezistența joasă la rulare. Dedesubtul maşinii este protejat de o placă de aluminiu şi aceasta joacă, de asemenea, un rol vital în reducerea presiunii aerului.