Array

Povestea chirurgului de 91 de ani care operează de 4 ori pe săptămână. O lecție inedită de viață

- Advertisement -


La vârsta de 91 de ani, Alla Ilinisna Levuskina este un adevărat exemplu pentru oamenii din lumea întreagă. De 67 de ani, aceasta are cea mai nobilă meserie din lume. Femeia este medic chirug de 67 de ani și încă mai operează de 5 ori pe săptămână alături de medicii mult mai tineri care vor să fure meserie.

Pentru că este foarte scundă, Alla Ilinisna Levuskina se folosește de un scaun pentru a vedea cel mai bine întregul câmp chirurgical. Are numai 1.40 m înălțime, însă o voință și o vitalitate ieșite din comun.

În orașul în care lucrează, Ryazan, aceasta poate părea la fel ca oricare bunicuță. Însă, în sala de operație, nimeni nu o întrece și este considerată cel mai în vârstă chirurg din lume.

- Advertisement -

De-a lungul anilor, aceasta a avut peste 10000 de operații la activ și, cât simte că are mâna sigură, nu are de gând să se oprească.

Femeia a dezvăluit că mare său vis a fost să studieze geologia. Însă, după ce a citit un roman despre medici, s-a încris la Institutul Medical din Moscova și s-a specializat în proctologie. Aceasta este o disciplină medicală care se ocupă cu afecțiunile anusului sau rectului și o mulțime de pacienți i-au trecut pragul de-a lungul carierei sale.

„De ce altceva ar trăi un chirurg, dacă nu să lucreze?”, spune femeia atunci când este întrebată dacă nu are de gând să se pensioneze.

În ciuda faptului că are o carieră de succes, viața sa personală nu este la fel de fericită. Alla locuiește într-un apartament modest, are un nepot paralizat de care are grijă cu multă dăruire. În plus, mai are și opt pisici pe care le îngrijește în timpul său liber.

Cât despre secretul longevității sale, femeia spune că nu are un secret anume și că are o viață obișnuită, la fel ca toți ceilalți din jurul său.

„Nu am găsit niciun secret. Mănânc orice, rad mult si plâng mult”, a spus ea simplu.

- Advertisement -

„Să fii chirurg nu e doar o profesie, e și un stil de viață. Dacă nu mai lucrez, cine va face operațiile?”, a spus Alla pentru un ziar din Rusia.