Array

Planeta noastră se scufundă în plastic, aici sunt 15 articole pe care le puteți înlocui chiar acum

- Advertisement -

Statisticile privind poluarea plastică sunt extrem de deranjante. De exemplu, 100 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite de americani în fiecare an. E suficient să  faci un cerc in jurul ecuatorul de 1.330 de ori. Sau, conform ONU , în ocean există mai multe microplasme decât există stele în galaxia noastră. Desi ni se pare ceva deranjant noi suntem cei care am facut acest lucru. Prin ignoranta noastra in curand o sa ajungem sa regretam tot ce am facut pentru aceasta planeta si o sa incercam din rasputeri sa ne rascumparam greseala. Pe langa ca este de bun simt sa nu arunci pungine pe care le folosesti pe unde apuci putem incerca sa le inlocuim pe acestea cu pungi bio-degradabile sau cu alte lucruri care nu sunt atat de daunatoare pentru planeta noastra.

Am stran in acest articl 15 lucruri pe care le putem face si pe care le putem inlocui pentru a ajuta la diminuarea poluarii.

 Produse de toaletă și produse de curățat

Băile și bucătăriile noastre conțin cea mai mare cantitate de sticle de plastic . Intreaba-te, cate sticle de gel de dus ai de fapt nevoie? Nu va lucra un agent de curatare cu mai multe suprafete? Ce zici de trecerea de la săpun lichid la săpun? Aceste mici trucuri vă pot ajuta să reduceți drastic cantitatea de plastic pe care o utilizați.

- Advertisement -

Carduri de membru

E greu de imaginat câte carduri de plastic pe care le folosim abia ajung în depozitul de deșeuri. Deși este greu să vă imaginați viața fără un card de credit, sigur că puteți supraviețui fără carduri de membru. Puteți oricând să imprumutați unul, să găsiți un cupon de hârtie sau un cod de reducere sau să utilizați numărul dvs. de telefon dacă sunteți membru.

Sacii pentru câini

Sentimentele de curățare după câinele dvs. sunt amestecate. Poluez pământul curățând  ceva care va biodegrada oricum. Dar aici este o soluție: alegeți pungi ecologice, astfel încât să faceți pământul plăcut din punct de vedere estetic în ambele sensuri.

Haine sintetice

Materialele sintetice, cum ar fi poliesterul sau nailonul, sunt fabricate din polietilen tereftalat (PET). Acest material este utilizat în sticle și ambalare. Și cu fiecare spălare, bucățile de plastic se strecoară în ocean . Cu alte cuvinte, alegerea materialelor naturale nu este numai bună pentru dumneavoastră, ci și pentru planetă.

- Advertisement -

Bureți de bucătărie

Partea din spumă a buretei este realizată din poliuretan. Acest tip de  material plastic este greu de reciclat și, când este ars,  eliberează substanțe periculoase, cum ar fi izocianați și acid cianhidric. Puteți comuta la bureți de bucătărie din ingrediente naturale sau le puteți înlocui cu perii.

Carcase telefonice

Carcasele telefonice fac o treabă bună prin a fi frumoase și a ne proteja dispozitivele. Dar de multe ori sunt făcute dintr-un fel de material plastic . Din fericire, acum puteți găsi huse de telefon drăguțe și ecologice din lemn, plastic reciclat, cât și compostabile.

Jucării pentru copii

Deși jucăriile din lemn pot fi un pic mai scumpe decât cele ieftine din plastic, ele  au și unele avantaje, în afară de faptul că sunt prietenoase cu pământul . În primul rând, ele sunt mai sigure, prin definiție, deoarece sunt fabricate din materiale naturale. În al doilea rând, ele sunt mai durabile. De asemenea, atingerea unei jucării din lemn este mai tactilă și va dezvolta dezvoltarea senzorială a copilului.

Ceaiul la plic

Vești proaste pentru toți iubitorii de ceai. Cele mai multe pungi de ceai conțin plastic, prin urmare, nu numai că creați deșeuri de plastic, savurându-vă ceaiul, dar consumați și elemente de plastic micro de fiecare dată când îl beți . Puteți începe să căutați branduri de ceai fără plastic sau pur și simplu să treceți la ceaiul din frunze.

- Advertisement -

Pixuri

Potrivit EPA , numai în America există 1,6 miliarde de pixuri de unică folosință aruncate în fiecare an . Adăugați restul deșeurilor de unică folosință și înmulțiți-l cu 50 de ani (timpul în care a fost plasat plasticul) și numărul va sufla mintea ta!

covoare de yoga

A face yoga înseamnă îngrijirea corpului și a minții, așa că este important să alegeți echipamentele potrivite pentru yoga. De multe ori, ele sunt fabricate din  policlorură de vinil (PVC) și sunt departe de a fi inofensive. Conține materii prime cancerogene și dioxine otrăvitoare sunt eliberate când sunt arse . Din fericire, există o mulțime de covoare de yoga sigure, non-toxice pe care le puteți alege.

Lame de unica folosinta

Ca și în toate punctele din acest articol, cea mai mare problemă cu aparatele de ras de unică folosință este aceea că acestea nu sunt reciclabile.. Briciul în sine poate dura o viață, investind astfel  într-o brici de oțel bun o sa economisiti mai mulți bani pe termen lung .

Periuțe de dinți

Nu o singură parte a unei periuțe de dinți pe care o utilizați în fiecare zi și o aruncați la fiecare 3 luni este biodegradabilă. Ceea ce înseamnă că 100 de ani de acum și chiar 200 de ani de acum, periuța de dinți va mai exista în aceeași formă ca atunci când ați scăpat de ea . Din fericire, unele versiuni biodegradabile și ecologice sunt disponibile acum. De exemplu, periuțele de dinți din bambus devin din ce în ce mai populare.

Scrubs facial

. Nu numai că sunt rele pentru a le folosi pe față, sunt poluanți majori ai oceanelor . Și dacă sunteți un iubitor de fructe de mare, cel mai probabil consumați aproximativ 11.000 de bucăți de microplastică în fiecare an.

Capsule de cafea

Capsule de cafea pot părea într-adevăr convenabile, fără mizerie, economisesti  timp, când, în realitate, ele contribuie în mod semnificativ la poluarea plastică a deșeurilor.

perdele de duș și căptușeli

Te-ai gandit vreodata la ceea ce ofera o noua cortina de dus care miroase „a nou”? Sunt toate substanțele chimice toxice din care sunt fabricate perdelele din PVC . Aceste substanțe chimice au fost legate de o grămadă de probleme de sănătate.