Array

Oprește-te imediat din a mânca aceste lucruri! Este responsabil pentru 4 tipuri de cancer!

- Advertisement -

Cancerul este una dintre bolile care afecteaza un mare numar de persoane. Unele alimente pe care le consumati zilnic pot creste riscul de cancer din cauza produselor chimice pe care le contin.

Pentru a evita cancerul, trebuie sa adoptati o alimentatie sanatoasa, echilibrata si bogata in fructe, legume, fibre si alte produse naturale. Persoanele care abuzeaza de produsele artificiale au un risc din ce in ce mai crescut de cancer.

Cu toate substantele adaugate si toti conservantii, nu stiti incotro sa va indreptati pentru a gasi un produs care sa nu afecteze sanatatea. Exista multe alimente delicioase pe care le consumati de obicei, insa despre care este dificil de spus daca sunt bune sau nerecomandate.

- Advertisement -

Exista mai multe alimente care pot conduce la cancer. De fapt, este vorba despre produse alimentare procesate si care contin substante ce le conserva.

Declaratia ”totul produce cancerul” a devenit o hiperbola populara, pe care unele persoane o folosesc drept scuza pentru modul de viata si de alimentatie. Dar adevarul este ca multe produse alimentare obisnuite s-au dovedit ca maresc riscul de cancer.

Iata in cele ce urmeaza alimentele cancerigene care sunt consumate cel mai des:

Mezelurile
Mezelurile sunt probabil alimentele cele mai consumate la micul-dejun. Produsele alimentare ca jambonul, mezelurile de curcan, carnatii si chiar produsele de tip hot-dog sunt conservate cu substante chimice. Acestea din urma sunt in general folosite pentru a oferi un gust delicios si un aspect de prospetime.

Conservantii contin sodiu, nitrit de sodiu si nitrati. Nitratii s-au dovedit a fi nocivi si sunt in masura sa provoace mai multe forme de cancer. Cea mai buna optiune pentru o alimentatie sanatoasa este sa alegeti produse fara conservanti, sa cumparati carne de animale hranite cu iarba si sa verificati etichetele produselor.