Array

O sută de baloane cu aer cald vor fi lansate în apropiere de Baia Mare

- Advertisement -

Zilele acestea, în Maramureș, în apropiere de Baia Mare, se desfășoară festivalul “100 de baloane pentru România”.

Evenimentul marchează Centenarul, iar duminică, o sută de baloane cu aer cald vor colora cerul. Până atunci, oricine este binevenit să facă o plimbare.Baloanele cu aer cald au fost aduse de piloţi din întreaga lume la aeroclubul din Baia Mare. Doritorii pot alege în care vor să urce. Pentru o oră de plimbare, adulţii plătesc 450 de lei, iar copiii, 350.

Pilot din Suedia: “Am sute de ore de zbor. E prima dată când vin în Maramureș, îmi place vremea, nu sunt probleme cu curenţii de aer. Am zburat în 40 de țări cu balonul.”

Pilot din România: “Am 500 de ore de zbor, am mai fost în Maramureș, balonul meu se numeşte… e destinat pentru cinci persoane, zboară la câteva sute de metri altitudine.”În fiecare zi sunt programate câte două sesiuni de zbor. Duminica, începând cu ora 17.00, se vor înalţă pe cer 100 de baloane cu aer cald cu ocazia centenarului.

- Advertisement -

Participantă la festival: “Abia ce ne-am căsătorit şi am primit cadou de la naşi zborul cu balonul, a costat 1.300 de lei pentru noi toţi trei, doi adulţi şi un copil. E o experienţă de neuitat”

Tată şi fiu, participanți la festival: ″Împlineşte 15 ani azi şi am vrut să-i fac un cadou inedit. Am venit de la Satu Mare să-l dăm în balon cu aer cald.”

Fiu: ”Îmi place foarte mult, e un cadou frumos.” În cadrul festivalului baloanelor din acest weekend, a fost organizat şi un târg tradiţional, teatru şi ateliere pentru copii. În plus, doritorii pot face şi zboruri cu planorul.