Array

O noua mare victorie a USR. Au reusit sa anuleze pensiile speciale pentru primarii si presedintii de Consilii Judetene.

- Advertisement -

Legea privind Codul administrativ este neconstitutionala in ansamblul sau, a decis, marti, Curtea Constitutionala a Romaniei, au precizat pentru Agerpres surse din CCR.

„Mai stiti campania aia faina pornita de USR pentru a convinge parlamentarii PNL sa semneze o sesizarea la CCR cu privire la Codul Administrativ si pensiile speciale pentru primari? Florina Presada (senator USR-n.red.) s-a chinuit cel mai mult sa obtina semnaturile.

Mai erau nevoie de 3, iar PNL interzicea parlamentarilor sa semneze sesizarea. In cele din urma au fost stranse semnaturile necesare: de la PMP, de la minoritati, om cu om, multe telefoane. Au semnat si 3 parlamentari PNL, cu multa munca de convingere.

Astazi CCR a spus ca, intr-adevar, Codul Administrativ era neconstitional. Pensiile speciale pentru primari erau neconstitionale.

- Advertisement -

Si uite asa, USR a oprit pensiile speciale pentru primari, vice-primari, presedinti de Consilii Judetene”, a scris Laurentiu Dinca pe Facebook.

In sesizarea PNL si USR privind Codul administrativ se arata ca pensiile speciale pentru alesii locali introduse prin Codul administrativ incalca principiul egalitatii cetatenilor in fata legii.

Mai mult, potrivit semnatarilor sesizarii, Codul administrativ permitea numiri politice in cele mai importante pozitii ocupate in prezent de inalti functionari publici, ceea ce incalca obligatiile de profesionalizare a administratiei publice pe care Romania si le-a asumat inainte de aderarea la Uniunea Europeana.