Array

O DACIE 1300 oprita de o masina de Politie in New York! Povestea super-tare din spatele acestei imagini.

- Advertisement -

Romanul care a facut celebrul modelul asta peste Ocean nu a avut probleme in trafic ci a fost oprit de un politist curios.

O Dacie 1300 oprita de o masina de Politie in New York! Povestea super-tare. O imagine cum rar se poate vedea a fost postată pe Facebook de un român stabilit la New York. Automobilului lui, o Dacie 1.300, apare lângă o maşină a NYPD.

- Advertisement -

Proprietarul Daciei a povestit că unul dintre poliţişti, originar din Italia, l-a oprit pentru că voia să se uite la autoturismul fabricat la Mioveni. „Mi-a spus că vedea mereu Dacii când era copil şi era curios cum a ajuns maşina în Statele Unite”, le-a povestit românul prietenilor de pe Facebook. I-a asigurat însă că nu a fost oprit pentru că bătrâna Dacie nu are oglinzi laterale.

Soferul Daciei este un cunoscut pasionat de Dacii pe site-urile de specialitate din Romania si povestea lui este una foarte tare. Îl cheamă Eduard, şi este rezident în Statele Unite ale Americii din 1995. Dar cel mai important, nu a renunţat niciodată la visul american. Un vis care pentru el, s-a materializat prin prezenţa unei Dacii în SUA.

„Totul a început când am venit în State în 1995, la vârsta de 12 ani. Ţin minte că am întrebat-o pe mătuşa mea dacă aici sunt Dacii. A râs puţin şi mi-a spus că cert nu. De atunci mi s-a pus pata, ce mişto ar fi să fie o Dacie în State. Ţin minte că în liceu căutam pe internet poze cu Dacia. Era doar un site care avea poze cu Dacia, romaniancars.net. Intram pe site destul de des, mă bucuram tare mult când vedeam o poză nouă cu o Dacie. Cred că am citit istoria Daciei de vreo 100 de ori. Când eşti departe de casă te bucuri să vezi orice îţi aminteşte de locul unde ai copilărit”. a declarat el pentru Promotor.

Eduard spune că reacţiile celor din jur sunt extrem de pozitive şi celor care recunosc maşina nu le vine să creadă ce văd:

„Mulţi îmi dau thumbs up şi îi văd cum se uită lung. La semafor mereu primesc întrebări de genul ce an e, cum ai adus-o aici, ce fel de maşină e şi dacă vreau să o vând. Motorul e 1.647 cmc, acelaşi care e pe Renault 16. Planul de viitor e să îi pun jante Fergat (mă aşteaptă în România) şi bară faţă/spate de Dacia 1300 cu tampoane, old school. Maşina va fi recondiţionată complet. Până acum am cheltuit în jur de 4.000 de dolari, 1000 maşina, 700 transportul iar vreo 2.000 de dolari reparaţiile şi piesele”.