Array

Monstrul marin a fost surprins in premiera in Oceanul Arctic! Ce facea in adancurile apelor

- Advertisement -

Monstrul marin si-a facut aparitia, in premiera, in Oceanul Inghetat!

Creatura a fost filmata de curand, iar imaginile publicate in mediul online au reusit sa starneasca o adevarata isterie, printre internauti. La inceput, nimeni nu isi explica de ce monstrul marin nu parea stingherit de temperaturile foarte scazute ale apei.

Vietatea a primit rapid si o porecla din partea internautilor, numind-o „gaina fara cap a marilor”. La fel, si oamenii de stiinta care au publicat descoperirea au fost foarte marcati de intreaga situatie neobisnuita.

- Advertisement -

Monstrul marin din Oceanul Arctic a fost filmat pentru prima oara in acele circumstante. Vietatea se misca intr-un mod neobisnuit prin adancul apelor cu multe grade in minus, dar nu parea „speriata” de inghet.

Mai mult, ce i-a fascinat pe cercetatori a fost fapul ca o asemenea creatura si-a facut aparitia in acea zona. Temperaturile nu tocmai prielnice vietii subacvatice nu aveau insa vreun impact asupra creaturii cu un corp transparent.

Pana in prezent, un exemplar al acestui monstru marin a mai fost filmat si in apropiere de Bahamas, acolo unde apele sunt calde. Ce i-a uluit pe oamenii de stiinta a fost usurinta cu care vietatea pare sa se adapteze oricarui mediu.

In mod foarte bizar, monstrul marin a fost filmat pe un alt continent. Asta spre supriza cercetatorilor, care au facut descoperirea abia dupa ce au instalat pe fundul oceanului cateva camere de filmat mult mai performante.

Odata ce tehnologia a permis o mai buna observare a vietii din adancuri, in apropiere de Antarctica, a putut fi vazut si un exemplar al unui castravete de mare. Monstrul marin a uimit pe toata lumea.

Asta deoarece nici aspectul sau nu era unul tipic, pentru ca apartinea unei specii care poate supravietui la zeci de metri de suprafata.

- Advertisement -

(sursa: mirror.co.uk)