Array

Metoda inedită găsită de un şofer pentru a plăti parcarea. „Dacă mă amendezi, o faci cu rea-voinţă”

- Advertisement -

A inventat Primăria Constanţa sistemul de plată a parcării prin SMS pe b-dul Tomis! Foarte frumos chiar modern. Problema e că nu poţi plăti decât prin SMS. Nu contează că ajunge la 0,60 euro. Dar totuşi era normal şi de bun simţ să existe posibilitatea plăţii în numerar. Inventivi s-au găsit… Proprietarul maşinii din fotografie a anunţat Poliţia Locală că «am bani şi vreau să plătesc… n-am telefon» şi a postat inclusiv banii în parbriz… Frumos, nu?“, scrie pe Facebook Daniel, cel care a postat şi fotografiile cu banii lăsaţi în parbriz.

Şoferul maşinii parcate pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, un loc unde parcarea se plăteşte prin SMS, a lăsat 10 lei în parbriz şi un mesaj adresat Poliţiei Locale: „N-am telefon, am bani să plătesc, nu am unde să plătesc! Raportează şefilor ierarhici! Aici ai banii de parcare.

Ţine cont: am vrut să plătesc dar nu mi-ai oferit posibilitatea. Dacă mă amendezi, o faci cu rea-voinţă”. Tot Daniel, într-o altă postare pe Facebook, ridică problema plăţii parcării în cazul în care nu ai telefon mobil funcţional. „Amenzile sunt aproape de nivelul venitului minim pe economie. Ok. Dar dacă îmi moare bateria telefonului, că tehnica mai cedează, sau am motive personale, sau nu vreau să folosesc telefonul?

- Advertisement -

Nu e legal, normal şi de bun simţ să am o alternativă de plată? De ce, dacă stau cu banii în mână pe stradă, nu am unde şi cui să plătesc? În concluzie, mă bucur că încercăm să intrăm în lumea civilizată dar în toată lumea civilizată ai minim trei modalităţi de plată a serviciilor publice. Noi avem doar SMS-ul. Şi restul amenzi. Noaptea minţii.”

Amenzile pentru cei care nu plătesc parcarea pot ajunge până la 1.000 de lei, în oraşul Constanţa.

Citeste mai mult: adev.ro/ph39jx