Array

Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii!

- Advertisement -

Sistemul medical Romania are un real motiv de mandrie dupa alegerea prof. dr. Ioan-Stefan Florian intr-una din cele mai importante functii ale neurochirurgiei mondiale.
Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfasurat intre 20-25 august, la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan Stefan Florian in functia de vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS).

Acest lucru reprezinta in primul rand o recunoastere a meritelor profesionale pe plan international, a eforturilor facute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din tara si din regiunea de Sud-Est a Europei.

In acelasi timp, reprezinta o extrem de importanta recunoastere a Neurochirurgiei Romanesti, o specialitate considerata dintre cele mai delicate dintre specialitatile chirurgicale, deoarece se opereaza direct pe cel mai de pret si complex sistem: creierul si maduva spinarii, relateaza extranews.ro.

- Advertisement -

Pentru Romania, importanta acestei alegeri este deosebita, in primul rand pentru ca, in acest fel, medicina romaneasca este prezenta la varf in forul conducator al neurochirurgiei mondiale.

Prof. dr. Ioan-Stefan Florian, in calitate de presedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie, nu se reprezinta acolo doar pe sine, in calitate de excelent profesionist, ci reprezinta neurochirurgia romaneasca.

„Mai in gluma, mai in serios, la o alta scara, cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata in G8 sau G20? Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica.

Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international, ci, din aceasta pozitie, voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national”, a spus prof. dr. Ioan-Stefan Florian.

„In ceea ce ma priveste, voi incerca sa sprijin medicii cei mai valorosi sa devina mai vizibili pe plan international, voi face o intensa activitate de lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani, in paralel cu asigurarea unei prezente tot mai consistente a neurochirurgilor romani, rezidenti sau seniori, la toate activitatile internationale educationale si stiintifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare, pe care ii voi sprijini sa se faca remarcati. Avem un potential extraordinar in rezidentii nostrii, avem un viitor de exceptie in studentii pe care astazi ii pregatim sa devina neurochirurgii viitorului”, a mai spus prof. Florian.

- Advertisement -

Sursa