Array

Marius Urzica si un exercitiu de 10 prin care a cucerit lumea!!!

- Advertisement -

Romania a avut mai mereu sportivi prin care s-a facut recunoscuta in intreaga lume, pornind de la Nadia si Nastase pana la Hagi si Doroftei o multime de sportivi au dus numele tarii noastre pe cele mai inalte culmi ale sportului. Unul dintre acesti sportivi de seama este si Marisu Urzica, un gimnast cu care Romania inca se mandreste si care de fiecare data cand a concurat a reusit sa ne tina cu sufletul la gura si sa ne faca mandri cu reprezentatiie sale.

Marius Daniel Urzică (n. 30 septembrie 1975, Toplița, județul Harghita) este un gimnast român de talie mondială, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 2000 (Sydney, Australia).
Titlul olimpic de la Sydney este primul titlu olimpic pentru gimnastica masculină românească.
Marius a început gimnastica la vârsta de 6 ani, la CSS Gheorghieni, primul său antrenor fiind József Ferencz.

Palmares
An Competiție
1994 Campionatele Mondiale (Brisbane, Australia)
1994 Campionatele Europene (Praga, Cehia)
1996 Jocurile Olimpice (Atlanta, SUA)

1999 Campionatele Mondiale (Tianjin, China)
2000 Jocurile Olimpice (Sydney, Australia)2001 Campionatele Mondiale (Ghent, Belgia)
2002 Campionatele Mondiale (Debrecen, Ungaria)
2003 Campionatele Europene (Ljubliana, Slovenia)

- Advertisement -

2003 Campionatele Mondiale (Anaheim, SUA)
2004 Jocurile Olimpice (Atena, Grecia)

Primele trofee importante le-a cucerit în 1994. Mai întâi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Europenele de la Praga, pentru ca după numai câteva luni să reediteze performanţa la Mondialele de la Brisbane (Australia). La Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, a cucerit argintul şi tot argint şi-a adjudecat şi la Mondialele din 1999 de la Tianjnin, din China.

În 2003 a urcat împreună cu echipa masculină a României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de la Ljubljana (Slovenia), iar anul următor, la JO de la Atena, a urcat de două ori pe podium, o dată pe cea de-a treia treaptă cu echipa, iar apoi pe a doua, la cal cu mânere. Marius Urzică a ieşit în evidenţă nu numai prin talent şi performanţe, ci şi prin tăria de caracter şi ambiţia incredibilă de a fi campion cu orice preţ. Chiar cu preţul sănătăţii, pentru că este printre puţinii foşti sportivi care a concurat pe propria răspundere cu coloana vertebrală fisurată. Senzaţional este că a şi reuşit să-şi transforme visele în realitate.