Array

MAGICIANUL ROBERT TUDOR ne poate citi gandurile!

- Advertisement -

„Adevărul“: Ce înseamnă puterea minţii pe care o ai doar tu? Magicianul Robert Tudor: Puterea minţii am descoperit-o în timp ce săpam în grădină, la Dragomireşti-Vale. Am creat eu o poveste cu puterea minţii. Văd că tot mai mulţi oameni au preluat-o şi spun că au puterea minţii. La fel şi „Call baby!“, filmuleţul din maşină. Dincolo de toate, numerele de magie şi faptul că trăim pe Pământul ăsta se datorează puterii minţii.

Am un sâmbure de adevăr în ce spun, altfel nu am putea trăi. Şi cu această putere a minţii o să uimeşti copiii în spectacole. Da, pe 18 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor, o să am spectacolul „Magia Crăciunului“, dedicat copiiilor. Biletele sunt deja puse în vânzare. Este un spectacol adresat copiiilor, dar se vor bucura şi adulţii. Vor fi apariţii, dispariţii de obiecte, apar şi animale, un deliciu pentru copii, este un spectacol interactiv. Recent am început să scriu pe blog, pe magicianul.com. Am o postare care se numeşte „Sunt un colecţionar de zâmbete“.

Iluzionismul (numit și magie sau magie scenică), este o artă a spectacolului ce delectează audiența cu punerea în scenă a unor trucuri sau prin crearea unor iluzii aparent imposibile sau supranaturale, prin folosirea unor mijloace naturale. Aceste mijloace sunt numite trucuri magice, efecte sau iluzii.

- Advertisement -

Magicianul Leonard Iozefini scrie în cartea lui „Misterele Magiei” că iluzionismul, ca artă practicată în stil profesionist, a ajuns în România foarte târziu, în jurul anului 1880, fiind adus de un german, Samuel Berlahm, care presta sub numele de scenă Berlachini. Ulterior, în 1913, medicul indian Mary King avea, la rândul său, să facă senzație în sălile de spectacole românești.