Array

Laguna Albastra, o minune a naturii care nu este pusa in evidenta!!

- Advertisement -

Lacul Laguna Albastră de lângă Aghireșu a devenit faimos în toată România pentru apa albastră ca în Mediterană. Din păcate, locul este prost semnalizat și neamenajat pentru a atrage turiști din toată țara.
Lacul este situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca și este frecventat de localnici și de locuitori din județ, turiști din alte zone neavând unde să se cazeze.
Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit.

Până în anii ’90 aici existau și pești, dar în urma unor lucrări din anul 1995, lacul a secat, apoi apa s-a strâns din nou, redând viață spectaculoasei Lagune. Se poate ajunge aici fie cu mașina sau trenul, apoi pe jos sau cu bicicleta.

“În prezent, obiectivele turistice din zonă nu sunt puse în valoare şi nici nu sunt incluse în traseele turistice, cu excepţia Cabanei Leghia şi a Taberei de elevi Leghia. Printre aceste obiective turistice se numără şi Laguna Albastră, iar motivul nepromovării îl reprezintă infrastructura de transport care nu permite un acces uşor către aceste obiective.”

- Advertisement -

Cu toate acestea, numărul turiștilor crește în fiecare an, lucru ce a dus la clasificarea acestui loc în primele 5 minuni ale naturii din județul Cluj . Laguna Albastră se află pe lista primelor cinci ‘minuni mioritice ale naturii’ pe care orice turist ar fi bine să nu le rateze, potrivit unui clasament realizat de dailybusiness.ro. Lacul, a reuşit să prindă scurtul top alături de Vulcanii Noroioşi, Focul Viu, Podul lui Dumnezeu şi Râpa Roşie.” nota Monitorul de Cluj în 2013.

Speram ca acest loc sa devina din ce in ce mai vizitam de catre romani si chiar de catre straini. Cu siguranta multa lume o sa fie extrem de fascinata de acest loc.