Array

Lacul din Romania care isi schimba culoarea este unic in Europa. VIDEO !

- Advertisement -

Lacul din Romania care isi schimba culoarea in functie de cum cade lumina si in functie de anotimp este unic in Europa. Acesta se gaseste langa Baia Sprie in judetul Maramures iar fenomenul de care da dovada este unic pe continent.

Lacul din Romania care isi schimba culoarile se numeste Lacul Albastru si este considerat monument al naturii si a fost declarat rezervatie naturala aflandu-se sub protectia Administratiei Parcului Natural Muntii Maramuresului. Aceasta organizatie are rolul de a proteja cadrul natural si de a conserva peisajul in scop stiintific.

Lacul Albastru are o suprafata de 0,5 hectare si se afla la o altitudine de 530 de metri. Acesta se afla intr-o padure tanara de gorun pe versantul sudic al Dealului Minei, loc care se afla pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie. Lacul din Romania care isi schimba culoarea a aparut in urma surparii unor lucrari miniere intre 1919 si 1920. Lacul este inconjurat de pini iar din cauza ca a aparut in urma prabusirii lucrarilor miniere de pe filonul Domnisoara, acesta are in apa compusi sulfurosi care dau apei o culoare verde-albastra, care in functie de lumina bate in reflexe de smarald. Apa are o puternica concentratie de sulf, 7,8 grame pe litru si ph-ul este de 4. Nu exista fauna sau flora in lac insa nu este toxic pentru imbaiat.

Atunci cand mina este inundata, apa are nuante verzi iar daca mai multe persoane inoata in lac, atunci aceasta se transforma intr-un albastru inchis. Lacul din Romania care isi schimba culoarea a fost numit monument al naturii in 1970 si este unic pe continent cat si in lume. Iubitorii de natura care isi petrec drumetiile la poalele muntelui Mogosa din lantul Gutai pot vizita orasul Baia Sprie si celebrul lac de langa.

- Advertisement -

[mashvideo]