Array

Lacul Cincis din Hunedoara ascunde multe mistere

- Advertisement -

Lacul Cincis este unul din obiectivele naturale de vizitat din tara. Acesta se afla localizat la 8 km de municipiul Hunedoara si atrage prin frumusetea si unicitatea sa. Lacul se afla in drum spre Toplita si arata absolut impresionant fiind inconjurat de un cadru natural superb. Lacul Cincis se afla intr-o zona pitoreasca a Hunedoarei, o zona in care timpul nu pare sa fi afectat obiceiurile si specificul locului. Acesta are o lungime de 867 hectare si se afla in vatra satului care poarta acelasi nume. Se stie ca in apropiere de acest sat o alta localitate a fost inghitita de ape acum peste 800 de ani. Lacul se afla in muntii Poiana Rusca iar zona este atat de frumoasa incat atrage mii de turisti anual.

Deoarece sub apa este un fost sat, cand nivelul apei scade puteti vedea crucea de pe turla bisericii. Locul este perfect pentru relaxare, drumetii in natura, ideal pentru a petrece timp la munte si atrage in special prin farmecul sau si misterul de care da dovada. Satul de langa lacul Cincis cu acelasi nume dateaza de la 1300 si se spune ca a fost intemeiat de cinci familii de unde provine si numele in sine. Legendele locale spun ca cei cinci fondatori, bunicul fiul si feciorii, au primit acest pamant drept rasplanta pentru salvarea regelui de la furia tatarilor. Iar primirea acestui teren a insemna una dintre cele mai bune modalitati de rascumparare.

Apele lacului Cincis a acoperit doua biserici, doua cimitire monahale si satul in sine de unde au aparut multe mistere si legende, o parte dintre ele sustin ca locul ar fi bantuit. Motivele pentru care localnicii cred ca lacul Cincis ar fi bantuit sunt multe incepand de la faptul ca animalele evita apa cu orice pret, furtuni au loc in mijlocul lacului, ceea ce ii ingrozeste pe localnici si se mai spune ca noaptea spiritele celor inecati se ridica la suprafata si isi cauta casele.