Array

Intervenţie spectaculoasă a pompierilor craioveni: au fost chemaţi să înlăture un roi de viespi gigantice !

- Advertisement -


Pompierii din cadrul ISU Dolj au fost solicitaţi să intervină în localitatea Palilula, pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni (viespi gigantice). Apelul la 112 a venit chiar de la proprietarul unei casei unde se strânseseră insectele extrem de periculoase. Localnicii din comuna Bucovăţ spun că anul acesta au fost invadaţi de aceste insecte şi le este teamă să nu fie atacaţi.

Detaşamentul 1 de Pompieri a intervenit in satul Palilula, comuna Bucovăţ, pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni (Vespa Crabo) care îşi făcuseră adăpost în podul locuinţei unei persoane din localitate, reprezentând un potenţial pericol atât pentru locatari, cât şi pentru vecini. „Intervenţia a fost una deosebita, situaţia cu care s-au confruntat pompierii la faţa locului fiind una inedită. Doi militari din cadrul echipei CBRN, echipaţi in costume de protecţie adecvate mediului în care acţionau, au urcat în podul casei şi au îndepărtat roiul de insecte, pe care l-au sigilat într-un sac din material plastic”, a declarat maior Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Gărgăunele este o viespe mare, de pădure, cu ac veninos. Înţepătura acestor insecte poate fi chiar şi mortală, în cazul persoanelor cu imunitate scăzută, susţin medicii.