Array

Ilie Balaci – „Minunea blondă” a fotbalului românesc ne-a parasit astazi!! Fosta glorie a fotbalului merge pe cel mai mare stadion!

- Advertisement -

Din pacate inca un mare fotbalist a plecat dintre noi mult ai devreme decat s-ar fi asteptat cineva. Astazi Ilie Balaci fosta glorie a Craiovei ne paraseste pentru a merge sa joace pe cel mai mare stadion. Minunea Blondă” avea 62 de ani și a fost transportat de urgență la Spitalul din Craiova. Medicii au încercat timp de o jumătate de oră să-l resusciteze, dar n-au mai putut face nimic.

Ilie Balaci a fost considerat cel mai mare fotbalist român, alături de Nicole Dobrin și Gheorghe Hagi.

„Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii noștri, care îi țineau lumânarea. Parcă suntem blestemați!”, a spus, printre lacrimi, Sorin Cârţu, la „Digi Sport Matinal”.

- Advertisement -

Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, Balaci a fost supranumit „Minunea blondă” şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii ’80.
Ilie Balaci (n. 8 septembrie 1956, Bistreț, județul Dolj, d. 21 octombrie 2018, Craiova), a fost un fost jucător de fotbal din România și ulterior, antrenor. Supranumit și „Minunea blondă”, Balaci a rămas unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal. Cariera sa de fotbalist se leagă de marile succese obținute de Universitatea Craiova la începutul anilor 1980. Din păcate, a avut un final prematur de carieră, din cauza deselor accidentări. Cea mai gravă dintre ele, care practic a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocată de fundașul băimărean Grigore Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.[3]

Ca antrenor a avut performanțe notabile cu echipe din Africa de nord și zona țărilor arabe.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984 și pentru întreaga activitate.

Nu mai ramane decat sa ne amintim cu drag de el si de momentele in care intreaga tara era la piciaorele sale atunci cand mergea cu mingea la picior catre portile adversarilor.