Array

Iarna pe Transfagarasan!! Imaginile care au uimit o lume intreaga!!

- Advertisement -

Traseul Transfagarasan este unul dintre cele mai populare din Romania si chiar din Europa, fiind vizitat pe timp de vara de mii de turisti care doresc sa conduca pe aceste drumuri care ne duc in niste peisaje superbe parca desprinse din basme. Drumul este spectaculos pentru ca strabate muntii Fagaras, fiind cei mai inalti munti din tara noastra, astfel Transfagarasanul ajunge la o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea drum din Romania ca altitudine, dupa Transalpina.

In clipul postat mai sus putem vedea unele imagini unice cu Transfagarasan-ul iarna, cand acest traseu superb este inchis circulatiei fiind extrem de greu de condus prin acele zone pe timp de iarna. Imaginile au fost surprinse cu ajutorul unei drone si sunt unice in toata lumea prin frumusetea lor.

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică; la aceasta se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor.

- Advertisement -

Iarna, drumul este deschis în mod oficial pe versantul sudic până la complexul Piscul Negru (kilometrul 104 – județul Argeș) (deși utilajele de deszăpezire urcă până la Complexul Turistic Capra – kilometrul 108, până unde cei dispuși să se aventureze au disponibilă o singură bandă de circulație, dar se expun amenzilor jandarmilor montani, care își au baza la Refugiul Salvamont Cota 2000), iar pe cel nordic până la Cabana Bâlea-Cascadă (kilometrul 131 – județul Sibiu) (aici drumul este blocat pe toată perioada închiderii oficiale cu parapete de beton tip New Jersey, fiind imposibilă traversarea chiar și în condițiile topirii zăpezii; trebuie ținut cont că în timpul iernii se produc multe căderi de pietre în zona „Poarta Întâlnirii” – cota 1600, înainte de intrarea în Căldarea Glaciară Bâlea).[15] Totodată, porțile tunelului Bâlea-Capra se închid în timpul iernii, pe toată perioada închiderii oficiale a drumului (se poate traversa însă la picior, dacă gurile tunelului nu sunt acoperite de zăpadă, prin cele două uși pietonale prevăzute în porți).

Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.

În timpul iernii, când Transfăgărășanul este închis circulației rutiere, la Lacul Bâlea se poate ajunge cu telecabina de la cabana „Bâlea Cascadă”.