Array

Folclorul românesc răsună-n toată Europa. Această melodie i-a cucerit pe străini!

- Advertisement -

Cunoscatorii si amatorii de folclor de pe tot continentul nostru, stiu cat este de dificil de pastrat portul popular nealterat, muzica si dansul cu specific romanesc, fiind foarte bine apreciate in toata Europa si in lume. Este chiar un adevarat trend printre cei tineri sa faca dansuri populare, pastrand astfel peste veacuri traditiile din mosi-stramosi.

Desi, fiecare regiune are specificul ei, cei de peste hotare nu pot face diferenta, ei admirand frumusetea portului popular, culorile vii, melodiile si dansurile foarte dinamice, greu de realizat in tandem.

Sunt bine cunoscute deja multe formatii de dansuri populare, care au un palmares bogat de diplome si medalii de pe tot Mapamondul, care au realizat spectacole maraton pe marile scene ale lumii si atrag sute de mii de spectatori dornici sa-i admire.

Despre o formatie de tineri, numita “Trandafir”, care face furori in Europa, ei fiind stabiliti de cativa ani in Italia, absolventi de Conservator, cu un talent nativ iesit din comun, vrem sa va spunem cateva cuvinte, desi, ii puteti admira in filmul de mai sus.

- Advertisement -

Slagarul lor, preluat din folclorul moldovenesc de dincolo de Prut, se numeste “ Suna-n toata Europa”, este tradus si in italiana si este foarte cunoscut pretutindeni, fiind interpretat de trei tineri frumosi: Ion, Sergiu si Vitalie.

Ei ales o coregrafie deosebita, melodia fiind super ritmata, conform muzicii moldovenesti, au ales si niste tinere dansatoare deosebit de frumoase, care au costumele stilizate, pastrand totusi caracteristicile de baza: culorile rosu, alb si negru, broderii si cruciulite pe camasile lor moldovenesti, baietii pastreaza braiul lat in talie, au niste sorturi lungi peste pantaloni, aducand un farmec deosebit portului national.

Speram sa va placa clipul lor, care a devenit viral pe internet, le dorim mult succes in continuare!