Array

E invazie in tot orasul! Cat de periculoase sunt plosnitele urat mirositoare

- Advertisement -

Insectele suparatoare au pus stapanire pe Bucuresti.

De cateva saptamani bune, capitala este invadata de plosnitele de cereale, denumite stiintific „Acanthosoma Haemorrhoidale”. Aceste ganganii vin de pe ogoarele de pe langa Bucuresti, dupa recoltarea graului si se refugiaza peste tot, in toate cladirile, in casele oamenilor, in mijloacele de transport in comun.

In mod normal, acestea traiesc si se inmultesc in lanurile de cereale, unde au caldura si hrana, dar in sezonul rece, incep sa migreze spre orase. Plosnitele sunt greu de inlaturat, fiind rezistente la frig si la insecticide, asa ca autoritatile nu au prea multe variante pentru a interveni sa le extermine.

Vestea buna este ca aceste ganganii sacaitoare sunt inofensive pentru oameni, chiar daca sunt inrudite cu plosnitele de pat care se hranesc cu sange. Ele nu prezinta pericol decat pentru spicele de grau. Cat despre mirosul urat pe care-l emana, acesta este doar un mecanism natural de autoaparare prin care isi tin pradatorii la distanta.

- Advertisement -

Citeste si:  Un leopard rar si-a facut selfie-uri cu o camera lasata in munti. Cum a reusit

Fotograful Terry Townshend a avut o surpriza placuta atunci cand camera lui a surprins un leopard al zapezilor in habitatul sau natural. Mai mult, felina a fost cea care si-a facut singura pozele, ceea ce multi au numit chiar “selfie-uri”.

Townsend se afla intr-o expeditie in lantul muntos din nord-vestul Chinei, intr-o zona numita Valea pisicilor datorita numarului mare de feline masive din zona. Townshend a montat camera la o inaltime de 4.900 de m, habitatul normal al unui leopard al zapezilor din Platoul Tibetan.

“Sunt coplesit de bucurie,” a declarat Townshend pentru MailOnline. “Nu as fi crezut niciodata ca pot surprinde o poza in care un leopard al zapezilor sa se uite asa direct in camera.”

- Advertisement -

Leopardul zapezilor e una dintre felinele masive ce s-au adaptat la conditiile extreme, precum cele din Platoul Tibetan. Blana lui gri il ajuta sa se camufleze cu usurinta printre stancile si flora din regiune.

Potrivit WWF, specia e rara. Mai sunt aproximativ 4.000 de specimene in natura, insa guvernul Chinei a promis ca va investi sume semnificative pentru a proteja leopardul zapezilor, ce e in pericol din cauza pierderii habitatului si a vanatului.