Array

Doctor japonez, 105 ani: „Doamnelor incetati sa mai tineti diete si sa dormiti mereu!” Pentru a trai mult…

- Advertisement -

Orientul este izvorul intelepciunii lumii. Intotdeauna am respectat Japonia si locuitorii ei, insa Shigeaki Hinohara pur si simplu m-a impresionat. El a trait fericit 105 ani si a lucrat in clinica sa pana in ultima zi. Astfel de intelepti nu au fost de mult timp si probabil nu vor mai fi in viitorul apropiat. Recomandarile lui pentru o viata fericita sunt pline de simplitate si bunatate nelimitata. Cititi aceste sfaturi de viata de la doctorul Shigeaki Hinohara, admirati si invatati.

Secretul longevitatii

1. Bucurati-va!

Senzatia de bucurie aduce mai mult folos decat somnul si mancarea! Iata ce scrie doctorul Hinohara: „Omul primeste energie nu din mancare sau somn, dar din starea de bine. Tineti minte cand in copilarie erati veseli, uitati de mancare si nu aveati nevoie de somn. La adulti este acelasi lucru. Nu trebuie sa va epuizati organismul cu un regim alimentar sau de somn strict.” SanatateDoctor japonez, 105 ani: „Doamnelor incetati sa mai tineti diete si sa dormiti mereu!” Pentru a trai mult… Orientul este izvorul intelepciunii lumii. Intotdeauna am respectat Japonia si locuitorii ei, insa Shigeaki Hinohara pur si simplu m-a impresionat. El a trait fericit 105 ani si a lucrat in clinica sa pana in ultima zi. Astfel de intelepti nu au fost de mult timp si probabil nu vor mai fi in viitorul apropiat. Recomandarile lui pentru o viata fericita sunt pline de simplitate si bunatate nelimitata. Cititi aceste sfaturi de viata de la doctorul Shigeaki Hinohara, admirati si invatati.

- Advertisement -

2. Alimentati-va corect!

Secretul longevitatii japonezului consta in alimentatia echilibrata. La dejun servea o ceasca de cafea, lapte sau suc de portocale cu ulei de masline. Se poate sari peste pranz sau sa fie foarte putin. Daca aveti o ocupatie de folos, nu aveti nevoie de mancare. La cina mancati legume, peste cu orez. Limitati consumul de carne. Doctorul considera ca 100 g de carne de doua ori pe saptamana sunt suficiente.

3. Planificati lucrurile

Completati agenda cu planuri de viitor. Gandurile se materializeaza cand va ganditi la viitor, nu aveti timp sa priviti in trecut si sa va intristati de probleme.

4. Transmiteti cunostintele

Shigeaki Hinohara tinea cel putin 150 de cursuri pe an. Durata fiecaruia era de o ora si jumatate si in tot acest timp statea in picioare.

- Advertisement -

5. Medicii nu pot vindeca totul!

„Cand medicul va recomanda sa faceti niste analize sau o interventie chirurgicala, intrebati-l daca ar fi facut acelasi lucru copiilor, sotiei sau altor rude de ale lui.” Aceasta afirmatie a medicului este foarte profunda. Medicina comerciala a incetat sa fie un panaceu. De ce omul trebuie sa sufere in plus daca el nu poate sa-l trateze? Deseori muzica sau animalele pot vindeca mai bine, decat medicii cu experienta.

6. Nu va fie mila de dvs.!

Nu este neaparat sa faceti efort fizic doar in sala de sport. Mergeti pe jos, cu bicicleta, urcati scarile in loc de lift sunt mai mult decat nimic. Canapeaua este cel mai mare dusman, odihniti-va activ. La ai sai 105 ani Hinohara pasea peste doua trepte, obligand muschii sa lucreze.

7. Cititi!

Gasiti-va o carte care va inspira. Fie ca ea sa va ajute sa stabiliti un scop in viata. Doctorul il recomanda pe Robert Browning „Abbé Vogler”: „Trebuie sa trasati scopuri mari in arta si in viata. Daca vreti sa desenati un cerc, el trebuie sa fie atat de mare, incat sa nu-l terminati pana la sfarsitul vietii. Noi vedem doar o parte a cercului, iar cealalta parte este dincolo de privirea si viata noastra.”

8. Durerea nu este o sentinta!

In spitalele moderne trebuie sa fie mai multa bucurie: muzica, dansuri, animale. Terapia artistica ajuta mai bine decat medicamentele. Concentrati-va atentia spre ceva interesant, iar nu pe boala si imediat veti uita de ea.

- Advertisement -

9. Reevaluati valorile

In goana dupa imbogatirea materiala omul uita de cele mai importante lucruri – dragoste, grija, milostenie. Iata cuvintele lui pline de intelepciune: „Tineti minte: nimeni nu stie cand ii va veni ceasul. Nu puteti lua nimic cu voi.”

10. Stiinta este ca o arta

Nu poti ajuta o persoana cu formule stiintifice si fraze intelepte. Boala este strans legata de sufletul omului. Toti oamenii sunt diferiti si abordarea trebuie sa fie individuala.

11. Fiti gata pentru neprevazut

Corpul nostru este capabil sa creeze lucruri incredibile. Shigeaki Hinohara a relatat despre cum el fost luat ostatic si s-a bazat doar pe fortele proprii. Dragostea si respectul fata de corpul dvs. va va ajuta sa depasiti orice incercari fizice.

12. Gasiti un erou

Gasiti un model de urmat. Incercati din toate puterile sa-l depasiti. Initial, eroul lui Hinohara a fost tatal sau, iar ulterior a fost inspirat si de alte personalitati. „Atunci cand sunt intr-o situatie dificila, incerc sa ma gandesc cum ar fi procedat acei oameni in locul meu.”

13. Sa traiesti mult este un lucru minunat!

Savurati fiecare clipa a vietii. Fie ca o noua zi sa fie mai buna decat cea precedenta. Amintiti-va de ceilalti, dupa 60 de ani ajutati-i pe toti in masura posibilitatilor. Nu cereti nimic in schimb. Faptul ca traiti, este cea mai mare recompensa. Doctorul Shigeaki Hinoharaa decedat la 18 iulie 2017. El a fost presedintele Clinicii Internationale Sfantul Luca din Tokyo pana la moarte si a continuat sa consulte pacienti. Agenda lui era completata pentru 5 luni inainte. El avea 105 ani. Un om cu litera mare!

“Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.”

sursa: https://www.bzi.ro