Array

Delia & Orchestra Fraților Advahov!!! O reprezentatie cum rar avem ocazia sa vedem din partea Deliei!!

- Advertisement -

Atunci cand esti un artist in adevaratul sens al cuvantului stii sa te descurci in orice fel de situatie si sa canti orice gen de muzica reusind astfel sa faci un spectacol complet de fiecare data. Un astfel de artist este Delia care face un adevarat show ori de cate ori are ocazia. In clipul postat mai sus spre exemplu o putem asculta pe indragita cantareata cantand alaturi de Orchestra Fraților Advahov, cantand melodia „Bun e vinul ghiurghiuliu”.

Delia Matache (n. 7 februarie 1982, București), cunoscută mai bine sub numele de scenă Delia, este o cântăreață, vedetă de televiziune și jurat în cadrul competiției muzicale internaționale X Factor, România.

În perioada 1999-2003 a făcut parte din formația N&D, alături de care a scos 4 albume, astfel cunoscând succesul la nivel național. După 2003, în cariera solo, Delia a mai lansat alte 3 albume. În prezent este jurat în cadrul „X Factor”, emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 1.

- Advertisement -

În anul 2015 aceasta a lansat ultimul album, Pe aripi de vânt, album ce poartă numele hit-ului care a fost #1 pentru 21 de săptămâni in topul „Media Forest”. În martie 2015, Delia susține primul concert la Sala Palatului, înregistrând un real succes cu un concert sold out. În cadrul X Factor, artista este cel mai longeviv jurat, patru ani consecutivi, dar și singurul jurat cu studii muzicale. Mai multe din piesele sale devin hituri în 2015, Delia fiind printre cele mai importante femei din industria muzicală și showbiz-ul românesc.

Vasile Advahov s-a născut pe 26 aprilie în anul 1979 în Cahul, Republica Moldova. Activitatea sa de bază, alături de fratele său Vitalie, este de conducător artistic al Orchestrei Municipale condusă de Frații Advahov, de compozitor și interpret de muzică populară și clasică. Cariera muzicală și-a inceput-o de la frageda vârsta de 5 ani, alături de tatăl său care îl lua cu el sa bată toba. Primii ani de studii Vasile și i-a petrecut la Cahul, apoi la liceul Ciprian Porumbescu(fosta instituție de învățământ Eugen Coca) a fost acceptat la două instrumente: vioara si țambalul, cea mai îndragita de Vasile fiind totuși vioara. După absolvirea conservatorului din Chișinău, au pus împreună cu fratele său bazele tarafului fraților Advahov, care ulterior a obținut statut de Orchestra având peste 30 membri. Orchestra se bucură de un adevărat success atât în țară cât și peste hotarele ei, având colaborări cu diverși interpreți de muzică populară și usoară, cât și colaborări inedite cu orchestre de muzică simfonică sau colective rock.