Array

De ce echipajul de la bordul avionul își ține brațele la spate atunci când salută pasagerii

- Advertisement -

Dacă sunteți un călător cu experiență sau doar o persoană atentă, este posibil să fi observat că echipajul de la bord își tin întotdeauna brațele îndoite în spatele lor atunci când salută pasagerii și când merg pe culuarul avionului. Când fac acest lucru, de asemenea, nu par să verifice dacă centurile de siguranță sunt fixate sau că telefoanele pasagerilor sunt oprite.

Este într-adevăr destul de simplu: înainte de decolare, echipajul de cabină trebuie să numere numărul pasagerilor de la bord. Acest lucru are loc fie în momentul în care intră, fie când toți pasagerii s-au așezat la locurile lor. Echipajul de cabină utilizează un contor special pentru a face acest lucru:

Acestia isi tin de obicei mainile la spate pentru a nu atrage foarte multa atentie asupra lor si asupra lucrului pe care il fac, astfel nu trebuie sa raspunda la tot felul de intrebari si nici nu sperie oamenii care merg pentru prima data cu avionul si sunt foarte stresati.

- Advertisement -

De altfel este extrem de important sa ascultam sfatul insotitorilor de bord pentru a sti cum sa procedam in caz ca se intampla ceva neprevazut pe timpul calatoriei noasstre. Aceste sfaturi sunt bune pe tot parcusrul zborului mai ales daca sunt situatii de criza si toata lumea este agitata si nu stie ce are de facut. Trebuie sa le ascultam cu atentie si sa intrebam de fiecare data cand vrem sa aflam ceva.

Desi am crede ca viata unui insotitor de zbor este una extrem de frumoasa pentru ca se plimba dintr-o tara in alta nu este chiar asa. Pe langa regulile stricte de la munca si schimbarile dese de fus orar acestia mai trebuie sa aibe grija si de toti pasagerii, iar unii dintre ei pot fi recalcitranti sau nu vor sa asculte ce trebuie sa faca si deranjeaza intreg avionul.