Array

Dacia „The Vision”, mașina românească mai frumoasă decât Ferrari

- Advertisement -


Un român iubitor al mașinilor Dacia a realizat două concepte unice care poartă emblema brandului românesc. Mașinile arată fenomenal și n-ar fi rău dacă le-ai vedea și în realitate.

Pasionatul nostru se numește Tănase Theodor, iar munca sa în domeniul graficii digitale ar putea revoluționa brandul românesc dacă Dacia ar avea resursele necesare pentru a pune în aplicare viziunea lui Theodor.

În interviul pentru PLAYTECH, el ne-a dezvăluit mai multe despre pasiunea sa pentru mașini și de ce a ales Dacia ca model de inspirație.

- Advertisement -

Ce mașină ai vrea să creeze Dacia?
Din punctul meu de vedere, mai multe modele, atât pentru oraș cât și pentru distanțe mult mai mari de parcurs. Pentru oraș, un vehicul compact, atât cât să ofere un consum cât mai redus sau chiar o versiune electrică, cu o ergonomie a habitaclului mai mare, pentru confortul pasagerilor aflați în mașină.

Cât despre vehiculul pentru distanțe mai mari de parcurs, un confort cu standarde mai ridicate și spațiu mult mai extins pentru depozitarea bunurilor personale.

În privința grupului moto-propulsor al automobilului, să fie în raport cu mașina, adică un cuplu care te ajută la deplasarea lui mult mai ușor, care implică mai puțin pedala de accelerație, pentru a reduce consumul de combustibil. De exemplu, un motor de 1.9 sau 2 este îndeajuns pentru vehicul.

Sau chiar o variantă de propulsie a mașinii să fie cea electrică, îmbunătățind distanța de parcurgere a traseului si chiar aducând noi tipuri de baterii, pentru a le elimina pe cele vechi Li-Ion și să fie înlocuite cu baterii pe bază de zahăr.

Poate că sună aiurea, dar zahărul poate oferi un avantaj destul de mare. Acest proiect a fost și cred că este în continuare în dezvoltare de către cei de la Boeing, numit Sugar Volt.

- Advertisement -

Cum ai început să creezi concepte de mașini Dacia?
Ideea este cum am început să creez concepte în general. Sunt fascinat de automobile, atât din punct de vedere mecanic, tehnic și în special de design-ul lor. Creez sketch-uri, randări digitale. Proiectare 3D am început să fac nu de mult timp, aproximativ doi ani, aducând o evoluție asupra proiectării 3D personale.

Dacia, aș putea spune, se află la început de drum chiar dacă anul acesta a împlinit 50 de ani. Îmi doresc ca marca asta să avanseze cât mai mult în această eră, unii o numesc Golden Era. Și de aceea îmi exprim în în mod liber modelele personale create și realizate 3D, cât și sketch-urile.

Ce îți place cel mai mult la marca asta?
Cel mai mult îmi place că este a noastră, produsă la noi, produs autohton.

Care e însă, mașina ta preferată, indiferent de producător, indiferent de țară?
Nu am o mașină preferată. În schimb, îmi plac modelele vechi de mașini.

Ce crezi că face o mașină frumoasă, ce design ar trebui să aibă?
Din punctul meu de vedere, un design care impune mașina pe străzi, care o scoate în evidență pe străzi, îți atrage atenția. În design nu există ceva precis, deoarece formele combinate, forme „senzuale” cu cele ascuțite de exemplu, pot genera o artă pe patru roți.

Inspirația în design vine din mediul înconjurător, linii, forme, ce îl atrag pe creator, le exprimă pe foaie și mai intervine cu altele create în mintea sa sau din alte locuri.

Care e creația ta preferată din câte ai făcut?
Creația mea preferată este Dacia The Vision, hypercarul roșu. inspirația mi-a venit de la modelul de la Mazda Furai și mașinile de Formula 1. Pe acest model am aplicat noi lecții învățate. Ce pot să  spun, aceste proiecte vor continua. Următorul are deja un nume: Dacia Ezeon.

- Advertisement -