Array

“Cura de slăbire” – Monologul exceptional al Stelei Popescu

- Advertisement -

Dacă este un subiect care dă bătăi de cap tuturor femeilor, în afară de bărbați, acela este greutatea. Indiferent de cât de bine arăți în realitate, parcă tot îți dorești să mai scapi de două kilograme. Acest subiect devine o obsesie pentru toți oamenii, la un moment dat.

Și dacă tot este o obsesie, de ce nu fie și un bun subiect de comedie? Toată lumea face haz de necaz, mai ales românul, motiv pentru care monologul Stelei Popescu este extrem de apreciat. Regretata actriță ne-a oferit cea mai bună explicație a unei cure de slăbire care ne face să râdem cu gura până la urechi.

Chiar dacă imaginile sunt destul de vechi, asta nu presupune nici pe departe că nu sunt de actualitate! Modul în care aceasta își calculează dieta în funcție de punctele distribuite fiecărui aliment este absolut ilar!

- Advertisement -

Imaginile au fost redate într-o emisiune de divertisment realizată în 1973 de Ovidiu Dumitru și Al Bocanet. Ideea monologului se învârte în jurul dietei lui Stela Popescu pentru care nu depășește 40 de puncte pe zi, chiar dacă printre alimentele sănătoase se mai găsește și niște slăninuță.

Ceea ce ne amuză cel mai tare este, bineînțeles, înverșunarea cu care aceasta povestește despre ceea ce poate mânca și ceea ce nu poate. Aceasta ne demonstrează că mâncarea este ceva care ne mâhnește și ne bucură în același timp.

Cine nu își dorește să consume o felie de cozonac fără să se gândească la punctele aferente în așa fel încât să rămână doar cu stafidele?

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei și a plecat dintre noi pe data de 22 noiembrie 2017, în București. Aceasta a fost actriță de film, de teatru și televiziune, realizând cupluri celebre cu actori mari ca Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu s-a născut într-o familie modestă, de învățători. Tatăl ei a fost deportat în Siberia atunci când armata rusă a invadat Basarabia, fiind considerat intelectual, așadar dușman de clasă. Mama ei s-a refugiat, împreună cu aceasta în Brașov.

Aceasta a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă Maxim Gorki în 1953, dar renunță după ce s-a alăturat echipei de Teatru a Ministerului de Interne. Este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1956, fiind repartizată, după absolvire, la Teatrul din Brașov.

- Advertisement -

Stela Popescu s-a căsătorit cu Mihai Maximilian la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Joacă în spectacole celebre, la Teatrul de Comedie, iar în 1993 a revenit la Teatrul de Revistă Constantin Tănase.

Spectacolele artistei au avut succes ani întregi, jucând în spectacolul „Preșul” timp de 18 ani, 12 ani în „Pețitoarea” și 10 ani în „Plicul” și a lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Stela Popescu va rămâne mereu în inimile noastre ca una dintre cele mai talentate și frumoase actrițe din România. Românii nu o vor uita niciodată, nu îi vor uita momentele minunate pe care le-a trăit pe scenă și pe micile ecrane.