Array

Cum scapi de gandacii de bucatarie cu o planta banala. O ai in camara!

- Advertisement -

Gandacii de bucatarie sunt o adevarata problema pentru majoritatea celor care stau la bloc.

Se inmultesc uluitor de repede, sunt extrem de rezistenti, pot transmite boli si odata ce te-ai pricopsit cu ei, este foarte dificil sa scapi definitiv de acestia fara interventia expertilor in deratizare. In cazul in care ai copii sau sau animale de companie si nu poti folosi solutii otravitoare pentru a-i indeparta, lucrurile devin de-a dreptul ingrijoratoare. Si nu conteaza foarte mult nici ca pastrezi curatenia si ordinea in casa, acestia infiltrandu-se cu usurinta in locuinta, de la vecini, pe unde te astepti mai putin.

Ei bine, exista o solutie naturala, eficienta si simpla prin care poti scapa pe ei. Frunzele de dafin reprezinta un mod excelent de a goni gandacii de bucatarie. Asadar, daca pui frunze de dafin in locurile in care crezi ca ar putea sa aiba cuib, acestia vor disparea. Pentru a exploata la maximum proprietatilor acestei plante, poti pune in locurile cu probleme frunze de dafin uscate si zdrobite. Mirosul acestora ii va tine la distanta.

Citeste si: Diana Stoica este tanara care a facut muzica moldovenească să răsune in intreaga lume !

- Advertisement -

„Mama mea radiază de fericire când îmi vede succesele, iar tatăl meu umple batista cu lacrimi de fericire” – asta spune Diana Stoica despre oamenii cărora le datorează viața și taletul. Are numai 19 de ani și o mulțime de căi care i s-au deschis: e studentă în primul an la Facultate de Jurnalism și Științe ale Comunicării, iar ieri pe YouTube a fost lansat clipul pentru piesa „Muzica răsună” – o semnătură a rapperului Kapushon. Marin Crețu se arată mândru pentru „descoperirea” sa, iar noi am fost curioși să afăm poveste Dianei. Am descoperit un ghemotoc viu de energie și dorință de a ferici lumea.

Dragă Diana, aflăm despre talentul tău abia după ce ieri, Kapushon a făcut acest anunț întregii lumi. Vrem să ne spui întâi de toate cum a ajuns muzica în viața ta. Crezi că talentul se muncește, sau se moștenește?

Încă de când mă țin minte cânt. Chiar dacă nu o făceam pe scene, o făceam pe scaunul de acasă ori de la rude. Iar începând cu grădinița și până-n prezent (la școală, liceu, facultate) nu a fost eveniment la care să nu cânt. Dacă până la vârsta de 16 ani am activat în sat doar în cor și ansamblu, păi de când am venit în oraș la liceu, s-au schimbat lucrurile.

Să fiu sinceră, nici nu aveam de gând mai departe să am în prim-plan muzica, până când, la Balul Bobocilor de la liceu, m-a văzut domnul Marcel Stoian – profesor de muzică, propunându-mi să merg la studio-ul dumnealui. Astfel am ajuns să fiu solista Ansamblului Vocal „Tinerețe Floare”, condus de acest prea bun profesor și prieten.

De aici a început totul: concerte, concursuri, festivaluri, evenimente etc. Și, după 3 ani de activitate pe scenă, mi-am zis că la sigur trebuie să fac asta mai departe și mult mai aprofundat. În ce privește talentul, pot spune următoarele: Talentul constituie doar 1%, iar 99% sunt muncă. Nu zic, sunt cazuri excepționale când talentul e mai mult decât atât, dar dacă nu mai muncești și pui efort maxim, el nu te ajută practic la nimic. Eu muncesc foarte mult și tot știu și-mi zic că trebuie mult mai mult pentru a ajunge unde vreau. Nu există idealuri, dar mereu trebuie să tindem spre ele.

Al doilea lucru firesc pe care te rog să ni-l dezvălui ține de alegerea ta academică. De ce ai ales specializarea „jurnalism”, în ce comunități dedicate jurnaliștilor te implici și cât de bine îți împaci/vei împăca cele două vocații?

- Advertisement -

Iar cea mai plăcută ocupație este atunci când mergem în teren și adunăm informații pentru a face materiale jurnalistice. Pentru mine, și jurnalismul este o artă, nu oricine poate fi un jurnalist adevărat și echidistant. Iar ce ține de mine, fac și o să fac și muzică, și jurnalism. Am două căi prin care pot face lumea mai fericită, veselă și mai bună. Astfel am decis eu să combin frumosul și plăcutul, pentru a crea o adevărată artă.